България Напрежение около Су-25, Каракачанов: Има договор, не е сериозно

...
България Напрежение около Су-25, Каракачанов: Има договор, не е сериозно
Коментари Харесай

Напрежение около Су-25, Каракачанов: Има договор, не е сериозно

България Напрежение към Су-25, Каракачанов: Има контракт, не е съществено Цвета Караянчева предложения съветски експерти, а министърът на защитата съобщи, че ще текат неустойки  Виолета Русенова 28 юни 2019, 14:08 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Напрежение към Су-25, Каракачанов: Има контракт, не е съществено
Напрежение към Су-25, Каракачанов: Има контракт, не е съществено
 Съвет за електронни медии избра нов общоприет шеф на БНР
Съвет за електронни медии избра нов общоприет шеф на БНР
 Спасиха близначета с неповторима интервенция
Спасиха близначета с неповторима интервенция
 Фандъкова: Предстои тежък ремонт на бул.
Фандъкова: Предстои тежък ремонт на бул. " България "
 За ареста на служител на реда: Не е станал дилър на дрога за 2 месеца
За ареста на служител на реда: Не е станал дилър на дрога за 2 месеца
 Заведение изникна до вълните в Ахтопол
Заведение изникна до вълните в Ахтопол
 Понижение на градусите, горещо отново от новата седмица
Понижение на градусите, горещо отново от новата седмица
 Пожар пламтя през нощта в бивше учебно заведение до Русе
Пожар пламтя през нощта в бивше учебно заведение до Русе

яма да има политическо напрежение поради различията в кабинета за ремонта на самолетите Су-25. Това съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов във връзка информацията за събаряне на оръжейното ембарго към Беларус.

Първият превод по контракта за ремонта на самолетите Су-25 към Беларус към този момент е изработен, заяви министърът на защитата.

Той съобщи, че поема политическата отговорност за осъществяване на контракта и акцентира, че няма заплаха страната ни да понесе наказания поради наложеното оръжейно ембарго против Беларус, поради което министърът на стопанската система Емил Караниколов е изискал договорът да бъде разтрогнат.

Каракачанов напомни, че този контракт е подписан през декември предходната година, като цената на договорката е за 82 млн.лв. Той акцентира, че е несериозно ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева да договаря с съветската страна за това техни експерти да дойдат в българските фабрики, с цел да ремонтират самолетите ни. Тя предложения експерти, до момента в който бе в Русия.

От 14 самолета Су-25 сега летят 5, като единият от тях през днешния ден ще бъде партерен. През юли-август следващата година и останалите машини ще бъдат приземени. Именно по тази причина подобен ремонт е незабавно нужен.

„ Като видях още, че общото предложение, което между другото беше по негово предложение, че не е подписано от двама от специалистите в неговото министерство ми стана ясно, че някъде там, някой дава нездравословни или некомпетентни препоръки, или го е боязън да си постави подписа. В края на краищата или си мъж и имаш гащи, или нямаш”, разяснява Каракачанов.

„ Ако не вземам незабавни ограничения, т.е. да осъществим контракта, който е подписан, ще сме в догадка нарушаване и започваме за изплащаме неустойки. Тази глупава обстановка, в която хем ще плащаме неустойки, хем няма да ни дадат самолетите за мен е безумна”, сподели още той.

„ Мен не ме интересува какви външни фактори поучават някого в България да зарежем съществуващата техника и да купуваме нова. Сега ще дадем 2 милиарда и 200 хиляди за изтребители. Не виждам от кое място ще ги вземем и какъв брой време ще ни отнеме да придобиваме нови бомбардировачи. Това леко ме учуди при съществуване на подписан настоящ контракт с Беларус, който е подписан още през декември предходната година”, съобщи Каракачанов.

„ Да разговаряш в този момент, че искаш подпомагане от съветската страна за възобновяване за мен значи, че може би някой е подал неверна информация”, безапелационен е той. И добави: „ Най-вероятно някой дава някакви неправилни препоръки. Не изключвам и това да са някакви избрани външни фактори, които имат интерес ние да закупуваме оръжия”.

Днес и на следващия ден в авиобаза „ Граф Игнатево” се празнуват 30 години от въвеждането на въоръжение на МиГ-29.

Ремонтът на самолетите би трябвало да се извърши в неотдавна национализирания цех "Авионамс ".

Поръчката за ремонт е с планирана стойност 41 млн. лв. без Данък добавена стойност и оптималната рамка от 82.51 млн. лв. без Данък добавена стойност, или близо 100 млн. лева с Данък добавена стойност.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР