България нанесе сериозен удар на Москва със спирането на руския

...
България нанесе сериозен удар на Москва със спирането на руския
Коментари Харесай

Newsweek: България удари сериозно Москва със спирането на руския петрол

България нанесе сериозен удар на Москва със прекъсването на съветския нефт. Москва зависи от износа на нефт и енергийната си промишленост. Това написа в собствен материал за следствията от прекъсването на съветски нефт в България изданието " Newsweek ".

България, която е член на Европейски Съюз, блокира вноса на нефт от Русия в границите на ембаргото на блока в отговор на пълномащабната инвазия на съветския водач Владимир Путин в Украйна.

България, която беше една от дребното страни, освободени от общоевропейското ембарго върху вноса на съветски нефт до края на годината, мина към различни източници на гориво, считано от 1 март, след гласоподаване от Народното събрание през декември.

Исторически съдружници на Русия, балканската страна беше съвсем изцяло подвластна от вноса на газ и нефт от Москва преди войната в Украйна. През януари Reuters заяви, че България замества вноса на съветски нефт със недопечен нефт от Казахстан, Ирак и Тунис. " Newsweek " се свърза с съветското външно министерство за коментар по електронната поща.

Този ход ще бъде като удар за Москва, която зависи от износа на нефт и енергийната си промишленост.

Те съставляват към 30% от бюджетните доходи на страната и финансират продължаващата война в Украйна. Русия е третият по величина производител на нефт в света. На нея се падат повече от 12% от международното произвеждане на недопечен нефт, съгласно Statista, се споделя още в материала.

Миналата година България беше четвъртият по величина покупател на съветски петрол по море. Преди възбраната за импорт съветският нефт се съхраняваше в рафинерията в Бургас в България. Тя се ръководи от съветския петролен колос Лукойл и има дневен потенциал от 190 000 барела.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР