България наистина е блокирала 890 000 долара от превод към

...
България наистина е блокирала 890 000 долара от превод към
Коментари Харесай

Асен Василев потвърди: България е блокирала 890 000 долара на руското посолство, но без запори

България в действителност е блокирала 890 000 $ от превод към посолството на Русия у нас.

Това удостовери вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев, откакто по-рано през днешния ден зам.-шефът на " ИТН " Тошко Йорданов разгласи, че финансовото министерство е наложило запори на сметките на съветското посолство.

Дерогацията сега се съветва с Европейската комисия, когато получим мнение дали би трябвало да се анулират глобите за този съответен превод.

Руската страна твърди, че преводът е за заплати на стойност 890 000 $, разгласи вицепремиерът и министър на финансите в оставка.

Когато получим мнение от еврокомисията дали е добре да се анулират глобите, ще предприемем ограничения. Няма запорирани сметки, няма нищо, което да е направено категорично от България. Това е автоматизирано деяние по силата на глобите, сподели още той.

Василев разяснява и поддръжката за новия кабинет.

При приемането на мандата заявих, че в случай че нямаме 121 депутата няма смисъл да се показва състав на кабинета и да се гласоподава в Народно заседание. Правителство на малцинството в подобен парламент няма по какъв начин да бъде стабилно и отговорно ръководство на страната, означи Василев.

По думите му не е коментиран персоналният състав на кабинета.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР