България надигра Северна Ирландия с 2:1 у дома в двубой

...
България надигра Северна Ирландия с 2:1 у дома в двубой
Коментари Харесай

Радев отсвири скандалите в държавата и БФС, отиде на мач! Президентът седна сред кибиците на стадиона и погази мерките на Кацаров

България надигра Северна Ирландия с 2:1 вкъщи в дуел от група С на международните квалификации в зона Европа. На Националния стадион „ Васил Левски “, пред погледа на президента Румен Радев, който беше част от публиката, двата тима си размениха по едно полувреме.

Вместо да се занимава със свадите и митингите, които тресат страната, както и с драмите при избора на Борислав Михайлов за президент на БФС, президентът реши да отиде на мача и да се слее с кибиците на трибуните. Той беше част от към 800-900 ентусиасти, които пристигнаха да поддържат на стадиона футболистите ни в студената октомврийска вечер. Радев беше облечен импровизирано.

Снимка от Facebook групата " Новините от България света " демонстрира обаче, че президентът също не е последовател на ограниченията за съблюдаване на отдалеченост, които се пробва да постанова служебният му министър Стойчо Кацаров. Появата на Румен Радев на стадиона беше най-голяма атракция за децата, които бяха пристигнали да поддържат трикольорите на стадиона.

Селекционерът на „ лъвовете “ Ясен Петров направи осем промени в съпоставяне със загубата от Литва в събота, като дебют направи полузащитникът на Левски Радослав Цонев. Гостите обаче бяха тези, които диктуваха събитията на терена преди почивката, като закономерно поведоха в 35-та минута след няколко пропуща и спасявания на родния пазач Иван Караджов. Точен бе Конър Уошингтън, който направи сполучлива добавка след удар с глава на Джош Магенис. Първоначално, страничният арбитър отсъди засада, само че след инспекция на ВАР голът бе зачетен.

България оцеля преди паузата, само че потегли доста по-агресивно и самоуверено напред през втората част, когато Радослав Цонев бе сменен от Илиан Илиев-младши на почивката. Именно след негов опит за центриране, който се отби от футболист на гостуващия състав, топката попадна на левия крайник на Тодор Неделев, който матира Бейли Пийкок-Фарел за 1:1. Десет минути след изравнителното попадение за „ трикольорите “ още веднъж играчът на Ботев Пд бе в прегръдките на своите съотборници след още по-красиво осъществяване, този път отвън наказателното поле.

Домакините продължиха да бъдат по-активни и солидни, като не позволиха до края на срещата съществени рискове пред вратата на Караджов. В последна сметка, българите се поздравиха с втори триумф в своята група след този над Литва още веднъж на „ Васил Левски “. Съставът ни събра актив от осем точки, с три повече пред четвъртия отбор на Северна Ирландия. В другия мач от групата, Швейцария разруши Литва с 4:0 като посетител и се изравни с водача Италия – и двата отбора имат пот 14 точки.

За България следва посещение точно на швейцарците в финален мач от квалификациите на 15 ноември, до момента в който Северна Ирландия приключва с две семейства на Литва и Италия надлежно на 12 и 15 ноември.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР