България Над 30 000 българи вече се консултират с лекар

...
България Над 30 000 българи вече се консултират с лекар
Коментари Харесай

Над 30 000 българи вече се консултират с лекар онлайн

България Над 30 000 българи към този момент се съветват с доктор онлайн Безплатното приложение Healee свързва пациенти и медици в интернет 22 май 2020, 11:48  Над 30 000 българи към този момент се съветват с доктор онлайн Източник: Healee
пъкъл 30 000 българи към този момент се съветват постоянно при доктор онлайн, без да излизат от вкъщи си. Само за последните два месеца прегледите са 10 пъти повече от нормално. Това сочи статистика на най-голямата платформа за телемедицина в България Healee.

Безплатното приложение дава опция за надеждна видео консултация с доктор. То може да бъде свалено на телефон или таблет от Гугъл play и App store, както и да се употребява онлайн на уеб страницата healee.com.

Платформата разрешава да се изпрати електронен медицински картон, да се заплати онлайн за обзор, да се изпращат лабораторни резултати. Пациентите могат да споделят медицински елементи за положението си, както и всичко нужно за връзка - чат, изпращане на фотоси, медицински изображения (включително ЯМР), аудио файлове, аудио и видео позвъняване и други

През последните месеци лекарите също демонстрират голям интерес към Healee. Регистрираните медици към този момент са близо 1000. Те са от всички специалности, като най-търсени в последните седмици са психиатрия, обща медицина, педиатрия, дерматология, акушерство и гинекология, УНГ, хомеопатия.

Голяма част от лекарите, които употребяват Healee, са изявени имена в своята компетентност, с изявления в български и непознати профилирани издания и дипломи от най-големите клиники в света.

Според лекарите, регистрирани в приложението, най-голямото преимущество е, че в сегашната обстановка това е най-сигурният метод да практикуват специалността си и да продължат да лекуват пациентите си, без да излагат на риск нито тях, нито себе си.

Онлайн консултация с доктор ни избавя по време на почивка

За огромна част от специалностите, когато не се постанова физически обзор, това е и облекчение, защото по този метод не се натоварва здравната система - няма потребност да се пълнят лечебните заведения, да се основават опашки пред кабинетите, да чакаш с дни за свободен час - в случай че има опция, лекарят ще ти помогне и в извънработно време.

„ Горди сме, че в този сложен миг на изолираност, можем да предложим безвъзмездна опция на визитата в болница или медицински кабинет. Най-голямото ни преимущество е, че можем да свържем пациенти и лекари без значение от обитаемото място, където живеят. Това подсигурява бърза, качествена и ефикасна здравна услуга във времена, в които тя е витално значима. За лекарите от някои специалности, които не могат да продължат да преглеждат онлайн пък, Healee е единственият комфортен метод да лекуват и съветват пациентите си, както и да практикуват специалността си.

Вярваме, че това е значима стъпка към дигитализацията и развиването на здравната система в една нова посока, в интерес на всички пациенти и лекари “, споделят от екипа на приложението.

Пациентите могат да употребяват Healee по три метода:
Те могат да намерят своя доктор или да изберат различен експерт и да започват онлайн консултация с него - посредством известия, видео или аудио диалог. Неalee дава опция и за запитвания към селекциониран екип от лекари. Пациентите разказват казуса си, като може да прибавят фотоси и здравна документи, и получават отговор от някой от лекарите в обезпечен период. Приложението разполага и със специфичен Healee Chatbot, който посредством чат дава къса информация какво би могло да бъде болестта и към кой от лекари може да се обърнете за онлайн консултация - бързо, елементарно и без неразбираеми въпроси.
Изключително значимо е да се подчертае, че всяка персонална информация, която се дава посредством Healee, е изцяло предпазена. Същото важи и за заплащанията през приложението – те се правят с карта, Paypal или epay.

Приложението е гратис за консуматори и лекари от България - пациентите заплащат само на лекарите прегледите и услугите, които употребяват. В някои случаи, посредством Healee лекарите оферират по-ниски цени на консултациите си, в сравнение с в кабинет. Причината е, че приложението им пести средства за поддържане на приемен кабинет.

Основатели на Healee са Христо Косев и Йосиф Дишлиев - експерти, които сплотяват дълготраен опит в компютърните технологии и цифровото опазване на здравето.

Христо Косев е един от създателите на Telerik, водач в бранша на принадлежности за разработка на програмен продукт, добита от американската компания Progress през 2014 година

Йосиф Дишлиев е един от създателите на MediCloud – компания, разработваща дентален програмен продукт, основана през 2012 и добита от Curaden AG – най-голямата компания за дентално здраве в Швейцария.

Екипът на Healee събира и едни от най-хубавите софтуерни инженери и дизайнери от Telerik. Консултант на приложението е международно известният академик доктор Росица Лазова. Д-р Лазова прекарва 20 години от кариерата си като доцент в катедра по дерматология в Йейлския университет. В момента е шеф по дерматопатология в California Skin Institute в Сан Хосе, Калифорния.
 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 И пенсионери могат да получат безлихвен заем  1 Туристическият отрасъл чака към 280 000 пътувания за 24 май  1 Удължиха периода за кандидатстване по мярката 60/40  1 Как да избегнем машинация при работа в чужбина --> Пaрите ни  И пенсионери могат да получат безлихвен заем И пенсионери могат да получат безлихвен заем  Туристическият отрасъл чака към 280 000 пътувания за 24 май Туристическият отрасъл чака към 280 000 пътувания за 24 май  Удължиха периода за кандидатстване по мярката 60/40 Удължиха периода за кандидатстване по мярката 60/40  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Четири нови жертви на COVID-19 у нас Четири нови жертви на COVID-19 у нас  Мутафчийски: Този жест ме трогна извънредно Мутафчийски: Този жест ме трогна извънредно  Пет неистини за ковид Пет неистини за ковид  <br> Филм за любовта сред Кемал Ататюрк и Димитрина Ковачева <br>
Филм за любовта сред Кемал Ататюрк и Димитрина Ковачева
Последни  Законът за Данък добавена стойност скара депутатите Законът за Данък добавена стойност скара депутатите  Над 30 000 българи към този момент се съветват с доктор онлайн Над 30 000 българи към този момент се съветват с доктор онлайн  " Това е класическо поръчково ликвидиране "  Подполковникът от НСО остава в ареста Подполковникът от НСО остава в ареста  Васил Божков Божков: Давам акциите на "Левски " на Наско...  Жестоко ликвидиране в Слънчев бряг, мъж намушка с нож жена си Жестоко ликвидиране в Слънчев бряг, мъж намушка с нож жена...  Разследване: Евродепутати на Българска социалистическа партия точат европари през заплати на сътрудници в Екологичен потенциал Разследване: Евродепутати на Българска социалистическа партия точат европари през...  Ръст на клонираните подправени уеб сайтове за обири на данни Ръст на клонираните подправени уеб сайтове за обири на данни  Валерия Валериева Каква е версията на хипотетичния нападател на битото...  <p>БНБ пуска в обращение нова банкнота от 10 лева</p> Българска народна банка пуска в обращение нова банкнота от 10 лв.  <p>Има проблем с магнитното поле на Земята</p> Има проблем с магнитното поле на Земята  След пороите: Разбити пътища и унищожена земеделска продукция След пороите: Разбити пътища и унищожена земеделска...  България може да завоюва от Зелената договорка! България може да завоюва от Зелената договорка!  Положителна проба за ковид в ясла в Кнежа Положителна проба за ковид в ясла в Кнежа  41 нови случая на ковид за денонощието, излекувани са 42 41 нови случая на ковид за денонощието...  Серия от трусове на остров Крит Серия от трусове на остров Крит  За първи път от десетилетия: Китай без цели за растежа на Брутният вътрешен продукт За първи път от десетилетия: Китай без цели за растежа на...  Тръмп: Съединени американски щати няма да постановат ограничавания при втора вълна от COVID-19 Тръмп: Съединени американски щати няма да постановат ограничавания при втора вълна...  Фейсбук ще премине към отдалечена работа Фейсбук ще премине към отдалечена работа  Тежки обвинявания против Гърция: Mигранти били връщани принудително в Турция Тежки обвинявания против Гърция: Mигранти били връщани... Всичко от през днешния ден Виц на деня Един началник събрал служащите си на оперативка в понеделник сутринта и им споделил: - Момчета, кой какво ще работи тия дни не знам, обаче в… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Мутафчийски: Този жест ме трогна извънредно Мутафчийски: Този жест ме трогна извънредно  Пет неистини за ковид Пет неистини за ковид  КПКОНПИ лишава имущество на някогашен финансов министър, запорират и акции на Прокопиеви  От първи юни пада 14-дневната карантина с Гърция и Сърбия  Семейство с две бебета: Нападнаха ни и ни биха с бухалки  Вирусолог: Епидемиите изчезват доста преди да открием по какъв начин да ги направляваме Водещи вести  41 нови случая на ковид за денонощието, излекувани са 42 41 нови случая на ковид за денонощието, излекувани са 42  Подполковникът от НСО остава в ареста Подполковникът от НСО остава в ареста  " Това е класическо поръчково ликвидиране "  Тежки обвинявания против Гърция: Mигранти били връщани принудително в Турция Тежки обвинявания против Гърция: Mигранти били връщани принудително в Турция  Положителна проба за ковид в ясла в Кнежа Положителна проба за ковид в ясла в Кнежа  Серия от трусове на остров Крит Серия от трусове на остров Крит  Тръмп: Съединени американски щати няма да постановат ограничавания при втора вълна от COVID-19 Тръмп: Съединени американски щати няма да постановат ограничавания при втора вълна от COVID-19  Разследване: Евродепутати на Българска социалистическа партия точат европари през заплати на сътрудници в Екологичен потенциал Разследване: Евродепутати на Българска социалистическа партия точат европари през заплати на сътрудници в Екологичен потенциал  <p>БНБ пуска в обращение нова банкнота от 10 лева</p> Българска народна банка пуска в обращение нова банкнота с номинална стойност 10 лева
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР