България на второ място в ЕС по брой на случаите,

...
България на второ място в ЕС по брой на случаите,
Коментари Харесай

България на второ място по приключените разследвания на ОЛАФ през 2020 г.

България на второ място в Европейски Съюз по брой на случаите, прегледани и завършени от Европейската работа за битка с измамите със средства от Европейски Съюз (ОЛАФ). Броят на почналите следствия за злоупотреби у нас е 8, колкото са и в Унгария и Румъния. Най-много случаи са били разследвани в Италия – 13. Това за активността през 2020 година

У нас 7 от всички 8 случая са завършили с изписани рекомендации от страна на ОЛАФ.

Докладът демонстрира още, че в по-широкия интервал сред 2016 и 2020 година българските управляващи са взели отношение по единствено 4 от общо 12 рекомендации, отправени от ОЛАФ по засечени злоупотреби у нас. При това от тези 4 случая има единствено 1 повдигнато обвиняване. За 4 годишния интервал най-вече повдигнати обвинявания има в Италия - 10, от общо 29 рекомендации, направени след следствия на ОЛАФ.

Общият брой на засечените от ОЛАФ нередности по отношение на усвояването на Европейски структурни и капиталови фондове и Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони в интервала 2016 година – 2020 година е 1275, които имат финансово отражение на 2,2% от всички средства. Трябва да се има поради, че тези нередности са както свързани със злоупотреби, по този начин и такива, които не са свързани със корист.

В прилежаща Румъния за същия интервал общият брой на нередностите е 4327, които имат отношение по 3,4% от средствата.  

Най-много нередности са регистрирани в Испания (5681), които имат отношение по 1,9% от средствата. Най-голям дял от средствата е обиден от нередности в Словакия – 19%, като там техният брой е 1281.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР