България На покрив в Лозенец: Постройка с асансьор, двор и

...
България На покрив в Лозенец: Постройка с асансьор, двор и
Коментари Харесай

На покрив в Лозенец: Постройка с асансьор, двор и озеленяване

България На покрив в " Лозенец ": Постройка с асансьор, двор и озеленяване ДНСК ще ревизира легален ли е градежът  Жанета Нейкова 7 май 2019, 09:24
остройка с двор, асансьор и озеленяване е издигната върху покрив на жилищна кооперация. Такъв сигнал получава NOVA от фен.

Надстройката се намира в столичния квартал “Лозенец” на ул. "Минзухар”. Собствениците живеят на последния, седми етаж и са си създали асансьор, с цел да могат елементарно да излизат на покрива.

Илона Ангелова е собственичка на пристройката и на жилището, който се намира под нея. Тя е доктор по специалност. По думите й е наследила парцела и не знае дали има документи.

"Това не е къща, това е стая. Не знам тъкмо от кой момент съществува, може би откогато са създали жилището, допускам, че някъде над 20 години. Не знам по какъв начин е направено тъкмо, наследила съм го от сестра ми и шурей ми”, разяснява Ангелова.

"След подадения сигнал сме ревизирали всичко. Нямаме документи за такова нещо, нито ние, нито основният проектант Здравков. По документи има позволение за градеж на постройка с плосък покрив, само че все още виждаме, че не е плосък”, разяснява пред малкия екран кметът на регион "Лозенец " Любомир Дреков.

По думите му ДНСК е сезирана . "Сградата е с висока категория и те са институцията, която би трябвало да ревизира и да отсъди законно ли е или не и какво би трябвало да се направи”, сподели още той.

Според Дреков все още не е подаван сигнал и никой не е алармирал за неправда. "Ако се окаже, че строителството е нелегално – постройката ще бъде премахната”, сподели още той.

Още по тематиката вижте във видеото.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Жанета Нейкова Източник: Лозенец жилищна кооперация
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР