България МВР с мерки за по-бързо минаване и по-малки опашки

...
България МВР с мерки за по-бързо минаване и по-малки опашки
Коментари Харесай

МВР с мерки за по-бързо минаване и по-малки опашки на Кулата

България Министерство на вътрешните работи с ограничения за по-бързо минаване и по-малки опашки на " Кулата " Властите споделят, че инспекциите ще са прецизни  Виолета Русенова 3 юли 2019, 22:30 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Министерство на вътрешните работи с ограничения за по-бързо минаване и по-малки опашки на
Министерство на вътрешните работи с ограничения за по-бързо минаване и по-малки опашки на " Кулата "
 Станишев: Номинацията ми бе огромна оценка
Станишев: Номинацията ми бе огромна оценка
 Големи предприятия понижиха производството си на половина поради цената
Големи предприятия понижиха производството си на половина поради цената
 Искат кметът да признае за ликвидиране на пътя, митинг в Костинброд
Искат кметът да признае за ликвидиране на пътя, митинг в Костинброд
 Баща хвърли детето си от мост в Габрово
Баща хвърли детето си от мост в Габрово
 Кралев изясни за новия народен стадион на България
Кралев изясни за новия народен стадион на България
 Скок с 203% на цената на тока за бизнеса удря всички българи
Скок с 203% на цената на тока за бизнеса удря всички българи
 На първо четене: Забраниха разхождането на едри кучета без мотив и намордник
На първо четене: Забраниха разхождането на едри кучета без мотив и намордник

зимат ограничения против опашките на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата”. В най-натоварените дни в инспекциите ще се включват и мобилни екипи. Първият тест за новите ограничения ще бъде този уикенд, когато се чака придвижването още веднъж да бъде извънредно натоварено. Властите подчертаха, че инспекциите би трябвало да бъдат прецизни, даже да лишават повече време. В резултат на затегнатия надзор в понеделник е хванат камион, в който са се укривали бежанци. По документи е трябвало да се транспортират дини от Гърция за Полша.

„ Ще бъдат изпратени в допълнение хора. Дирекция КИС ще основат организация за стартиране на мобилни модули, които да могат отвън будката да обслужват коли. Ако става въпрос за рейс, той би трябвало да се паркира в профил и там да бъде тестван, с цел да не запушва цялото трасе”, съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

„ Отделно ще има хора при започване на КПП-то, които да разделят жителите от трети страни с европейските”, добави основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

Опашките на българо-гръцката граница на контролно-пропусквателен пункт Кулата-Промахон, присъщи за последните 10-ина дни, се стопиха, ревизия на граничния пункт през днешния ден направи и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

„ Знаете, че контролът се прави за гръцкото Граничен контролно-пропусквателен пункт. Тук има 8-10 коридора за прекосяване, а там има доста по-малко. Ние можем да пуснем на излизане най-много 4 и един за товарни коли. Огледах нещата и още в неделя изпратих Кичиков да пристигна на място.

„ При предпочитание от гръцка страна се надяваме да има по-добра организация, разбирам, че всички пътуващи са затруднени, само че сигурността е доста значима. От през вчерашния ден имаме случай, при който на вход в камион с дини са открити 5 незаконни мигранти. Това е втори подобен случай – с дини, само че и с мигранти.

Ние от Министерство на вътрешните работи ще създадем всичко допустимо да облекчим трафика на ГКПП-тата. Ще има настрана хора преди пункта, които да насочват трафика – на кулоар за жители от Европейски Съюз, за жители от трети страни и за камиони.

Искам да прикани жителите да носят всички документи, които са нужни. Когато всичко е квалифицирано една инспекция протича за 10-15 мин. не повече. Колегите са извънредно готови, те разпознават подправените документи. За сметка на трафика не би трябвало да вършим пробив на сигурността. Организация към този момент е основана след минало седмичните проблеми, сподели министърът.

Тази година в този интервал, съпоставено с предходната година по същото време, трафикът на „ Кулата “ се е нараснал с 25%, а 65% са били с малолетни или малолетни.

Ще създадем по този начин, че сътрудниците да обработват няколко автомобила по едно и също време с мобилни устройства. По отношение на товарния трафик – има ограничавания през летния сезон, тъй че това облекчава трафика”, сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

„ За да е непрекъсваем процеса би трябвало и от гръцка страна да се усъвършенства инфраструктурата. Искам да се обърна към жителите – ние вършим всичко допустимо на пресцентъра на уеб страницата ни да подаваме информация какъв е трафикът. Това може да е употребено от жителите още преди да тръгнат към пункта. Затова ще има непрекъсната информация”, добави министърът на вътрешните работи.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР