България може“ предлага изключително важен стратегически документ за предоговаряне на

...
България може“ предлага изключително важен стратегически документ за предоговаряне на
Коментари Харесай

„България може“ предлага меморандум за предоговаряне на Зелената сделка

„ България може “ предлага извънредно значим стратегически документ за предоговаряне на Зелената договорка , който да регистрира икономическите и енергийните ползи на България. От гражданското обединяване прецизират, че са водени от разбирането, че суверенитетът и националните ползи на България би трябвало да бъдат отстоявани.

Ангажирани общественици и специалисти са изработили практични оферти и насоки, въз основа на които политиците в България и Европа да отчетат националния интерес на страната и да обезпечат енергийната сигурност на семейства и промишленост .

„ Досега политическото управление на страната ни действаше боязливо и без стратегическа визия и политическата воля. Във време на деглобализация и интернационалната неустановеност за България е от фундаментална значимост да си подсигури оптимален достъп до лични енергийни запаси и потенциал за произвеждане на електрическата сила “ , означават от „ България може “, добавяйки:

„ Бездействието и неналичието на отговорност у управителните фактори в страната провокират мощен публичен отговор, изразяващ се в действителни оферти и решения. “

Засега документът е подсилен от Българска Газова Асоциация с ръководител Пламен Павлов , както и от един от най-хубавите нуклеарни енергетици в България – Ивайло Найденов , който е съдействал за основаването му. Очаква се поддръжката и на други специалисти.

Меморандумът съдържа 22 точки с претенции , които ще оказват помощ на България да бъде стопански богата и енергийно обезпечена.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР