България може да загуби близо 1 млрд. лв. по програмите

...
България може да загуби близо 1 млрд. лв. по програмите
Коментари Харесай

Браншови организации: Можем да загубим близо 1 млрд. лева през новия програмен период

България може да загуби близо 1 милиарда лева по стратегиите за локални инициативни групи в новия програмен интервал 2021-2027 година, алармират от браншовите асоциации.

Те се оплакват, че към момента има неодобрени планове и неизплатени средства по остарелия програмен интервал. В позиция до Българска национална телевизия от земеделското министерство обясниха, че няма риск от загуба на средства, защото сме при започване на новия програмен интервал, а остарелият модел е в развой на завършване.

" Последните 10 години МИГ-овете работеха повече от добре, през сегашния програмен интервал нямаме явен отговор дали ще работи въобще. Много МИГ-ове изнемогват и ние не може да приключим остарелия програмен интервал, а новите тактики се бавят за новия програмен интервал.Има мотивация да продължим да работим, само че в случай че се забави този развой мисля, че има действителен риск да загубим основания потенциал по места ", сподели Калоян Стойчев, ръководител на Национална асоциация на локалните инициативни групи в България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР