България може да влезе в еврозоната на 1 януари 2025

...
България може да влезе в еврозоната на 1 януари 2025
Коментари Харесай

Инфлацията ни е спънала за еврозоната, влизаме най-рано на 1 януари 2025 г.

България може да влезе в еврозоната на 1 януари 2025 година Това съобщи заместник-председателят на Европейската комисия „ Икономика в полза на хората “ Валдис Домбровскис, който е на посещаване у нас.

Според него високата инфлация е главната спънка пред страната ни да се причисли още на 1 януари 2024 година. Домбровскис означи, че първите стъпки за преодоляване на инфлацията е укротяването на енергийните цени. По думите му това е проблем освен за България, само че и за цяла Европа.

Домбровскис изнесе тирада в УНСС, откакто беше почетен с почетното звание „ Доктор хонорис идея “.

„ Званието се присъжда на Валдис Домбровскис за забележителния му принос към построяването и укрепването на Икономическия и паричен съюз на Европейския съюз, за усилване на интернационалната роля на еврото, комерсиалната политика на Европейския съюз и стопанската система в полза на хората “, оповестиха от УНСС.

В България Домбровскис е на среща с президента Румен Радев и премиера Гълъб Донев, на която се чака да бъдат разисквани участието на България в Еврозоната, Планът за възобновяване и резистентност на страната ни, както и други тематики от европейския дневен ред. В срещата ще ще вземат присъединяване също министърът на финансите Росица Велкова и вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР