България може да стане европейски център за обучение на парамедици

...
България може да стане европейски център за обучение на парамедици
Коментари Харесай

БЧК представи отчета си за 2018 г.

България може да стане европейски център за образование на парамедици и на експерти по бедствена подготвеност. Вече се вършат първите стъпки в тази посока. Това съобщи ръководителят на Българския червен кръст Христо Григоров. Днес филантропичната организация показа доклад на активността си за 2018 година

 Христо Григоров - ръководител на БЧК: Мисията ни е да бъдем там, където хората имат потребност от помощ.
Протегната ръка към най-уязвимите. Почти 20 000 са доброволците на Червения кръст. Спасяват в планината - 2600 пъти са оказали помощ на ски пистите. В морето - близо 4600 са избавени от удавяне. Над 70 000 са подготвени да оказват първа помощ.
Христо Григоров - ръководител на БЧК: 330 000 българи получават хранителна помощ от Европейски Съюз посредством БЧК. 300 пункта, 9 хиляди доброволци, единствено това да го вземем като мащаб, ще се види какво прави нашата организация.
Почти милион и 150 000 лв. са набраните средства от дарения през 2018 година За поредна година бизнесът е деен в поддръжката си.
Христо Григоров - ръководител на БЧК: Една извънредно натоварена година, в която ние реализирахме над 120 стратегии национални и интернационалните.
В името на положителното бяха отличени и институциите, помогнали на БЧК през годината - измежду тях националният омбудсман Мая Манолова, президентството, министерство на опазването на здравето, Главна дирекция " Пожарна сигурност ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР