България може да се превърне в регионален лидер по производството

...
България може да се превърне в регионален лидер по производството
Коментари Харесай

Американска компания предлага България да произвежда военни машини

България може да се трансформира в районен водач по производството на сухопътни машини за пехотата. Това излиза наяве от предлагането, което американската компания Textron Systems насочва към българското държавно управление. 

Във вторник компанията представи възможностите за доставка на нова бронирана машина за пехотата. 

Специално за българската войска ще бъде създаден първообраз върху базата на машините COMMANDO. Вариантът, който се предлага, е шестколесна машина със задвижване на всички колела (6х6). Оборудването ще бъде осъществено в България съгласно условията на командването на Сухопътните войски. Предлага се цялостна логистична поддръжка, доставка на аварийни елементи и образование на личен състав. 

До 20 месеца от подписването на контракт първите машини създадени по посочения модел могат да влязат на въоръжение в армията ни. Очакването е производството у нас да разкрие 15 хиляди работни места.

Съвместно с Textron Systems презентация направиха и от немската Rheinmetall, която дава съоръжение за машините - от електроника, до платформи за въоръжение и системи за ръководство на бойните дейности. Фирмата предлага новаторско софтуерно решение - Tacnet, което съставлява " сърцето " на машината. Системата дава цялостна картина на бойното поле с информация за разположението на противников единици и навигация, което на процедура прави машината способна да се придвижва във всевъзможни метеорологични условия и при понижена видимост. 

От Textron са подготвени да беседват за гъвкави финансови схеми за погашение.

На презентацията в столичния хотел " Хилтън " участваха представители от политическия кабинет на Министерството на защитата, както и секретарят по сигурност и защита на президента и някогашен боен министър Стефан Янев, някогашният български дипломат в Съединени американски щати Елена Поптодорова, акад. Стефан Воденичаров - ръководител на сдружението " Българска отбранителна промишленост " и представители на академичната общественост. 

В отчет на министъра на защитата от предходната седмица се планува капиталовият план да обгръща период от 12 години - от 2018 до 2029 година За него страната може да задели 1.22 милиарда лева, като упованията са да бъдат добити 198 единици бойна и специфична техника.

В плана са включени планирани разноски за интегрираната логистична поддръжка през целия витален цикъл на отбранителните артикули.

Необходимата техника и съоръжение би трябвало да бъдат доставени в границите на 7 години, а изплащането да бъде разсрочено. В отчета се показва, че реализацията на плана е допустима само във разновидността на пазаруване на нови бойни и специфични машини, създадени от интернационалните производители с присъединяване на български компании от отбранителната индустрия в доставката на обособени детайли и поддръжката на машините.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР