България може да се похвали с факта, че е една

...
България може да се похвали с факта, че е една
Коментари Харесай

47 държави с шампиони от Висшата лига, България е сред тях

България може да се похвали с обстоятелството, че е една от 47-те страни от целия свят, които могат да се похвалят с най-малко един първенец от Висшата лига.

От основаването на Премиърлийл през 1992 година, общо 259 футболисти са имали щастието да бъдат първенци, в това число и новоизлюпените първенци от Манчестър Сити.

Логично, най-вече измежду тях са англичани - 85 от 259 или 33%. До огромна степен поради "френската гражданска война " на Арсен Венгер точно Франция е на второ място с 26 първенци.

Бразилия може да се похвали с 16 британски първенци, в това число "новите " Габриел Жезус, Едерсон и Данило. Испания е с 13, Холандия с 12, а Аржентина и Уругвай с по 9.

Германия към този момент има шестима, откакто Илкай Гюндоган и Лерой Сане се причислиха към Йенс Леман, Роберт Хут, Михаел Балак и Андре Шюрле.

33 са страните с по един първенец, а за България това е Димитър Бербатов, който завоюва купите с Манчестър Юнайтед през 2009 и 2011.

Интересното е, че с един първенец е и Италия. Единственият британски първенец от една от огромните футболни страни е Марио Балотели с Манчестър Сити.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР