България може да получи допълнителни доставки газ от Азербайджан. Това

...
България може да получи допълнителни доставки газ от Азербайджан. Това
Коментари Харесай

Радев на среща на евролидерите

България може да получи спомагателни доставки газ от Азербайджан. Това заяви в Брюксел президентът Румен Радев, който нощес е разговарял за това с сътрудника си от Азербайджан в границите на срещата сред Европейски Съюз и страните от " Източното партньорство ".

Евролидерите разискват през днешния ден високите цени на тока, коронавирус, имунизацията, както и връзките с Русия в подтекста на напрежението по руско-украинската граница.

По традиция преди срещата политическите фамилии организираха своите среща. В Брюксел дойде и новоизбраният канцлер на Германия Олаф Шолц.

Вижте и още във включването на Десислава Апостолова.

Президентът Радев счита, че концепцията нуклеарната сила да се признава за зелена придобива все по-голяма известност измежду водачите, което е позитивно за страната ни. Президентът разяснява и високите цени на сила.

“Вижте през днешния ден цените какви са - те са ужасни - 300 евро на мегават час, като България има една от най-ниските цени. На запад от нас цените са още по-ужасни и си представете, че тези консуматори са на свободния пазар. Сегашните обезщетения не са задоволителни, обмисля се по какъв начин да създадат по този начин, че да бъдат предпазени битовите консуматори от съмненията на цените. Това ни дава вяра, че върху България няма да бъде оказван напън за в бъдеще, тъй като ние останахме единствените, където битовите консуматори са на контролиран пазар”, съобщи Румен Радев - президент на Република България.

Според президента би трябвало да се направи добра експертна оценка на налагането на мораториум върху цените на тока.

“Първо той би трябвало да бъде напълно в границите на закона и второ, аз мисля, че би трябвало да се направи един доста бездънен разбор - да, хората би трябвало изрично да бъдат предпазени, само че би трябвало да мислим и какви ще бъдат следствията върху функцинирането на пазараж след това”, добави Радев.

Президентът разяснява, че е подготвен да свика Консултативен съвет за национална сигурност, за са бъде разисквано отношението на България към РСМ и да се търси консенсус с всички партии в българския парламент.

“Важно е и това го обсъждаме с министър ръководителя и предлага в българският парламент да инициира едно структурирано отношение с Народното събрание на РСМ, с цел да може този структуриран разговор да се трансформира във значим инструмент за доближаване, за изясняване на нашите позиции и за търсене на най-хубавите решения, тъй че ние да можем да отворим вратата допустимо най-бързо, само че отново споделям само при гаранции и отбрана на нашия народен интерес”, съобщи Румен Радев.

Санкции против Русия са вероятни при нападателно отношение от страна на Москва и ескалация на напрежението, сподели президентът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР