България може да не получи втория транш от 700 млн.

...
България може да не получи втория транш от 700 млн.
Коментари Харесай

Министерството на правосъдието представи законопроект за личния фалит

България може да не получи втория транш от 700 млн. лева по Плана за възобновяване и развиване, в случай че не одобри Закона за персоналния банкрут и още 10 други закона до края на годината.

Правосъдното министерство показа законопроект, който да бъде препоръчан на новия парламент. Страната ни я грози и наказателна процедура, защото е единствената в Европейския съюз, с изчезнало законодателство за персоналния банкрут на физическите лица. Затова предизвестиха служебните министри на правораздаването и на нововъведенията.

" Законопроектът съдържа гаранции за виталните потребности на длъжника и несеквестируемост на неговото имущество. т.е. би трябвало да създадем по този начин, че тези хора да не се озоват на улицата, както от време на време се случва в този момент или да им бъде взето всичко. Производство е съобразено и с лимитираните благоприятни условия по формулировка на попадналите в такава обстановка хора, да заплащат разноските по правосъдните каузи, по тази причина сме планували елементарна такса от 20 лева, с което да стартира ", съобщи Крум Зарков, длъжностен министър на правораздаването.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР