България може да бъде регионален лидер, фактор за стабилност и

...
България може да бъде регионален лидер, фактор за стабилност и
Коментари Харесай

Мария Габриел: България ще продължи да помага на Украйна с хуманитарна и военна помощ

България може да бъде районен водач, фактор за непоклатимост и иновационен хъб България може да бъде районен водач, фактор за непоклатимост и иновационен хъб. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел по време на Годишната конференция на заместник-председателя и министър на външните работи с ръководителите на задграничните представителства на Република България, съобщи кореспондент на “Фокус ".

“Благодаря на всички, които се отзоваха на поканата. Тази конференция се организира след тригодишна пауза, само че тя е опция, с цел да очертаем целите в доста полюсния свят, само че и дружно да намерим решенията ", стартира Габриел. Тя съобщи, че след близо четири месеца ръководство на Външно министерство страната ни може да бъде задоволена от постигнатите резултати. “След към този момент повече от 100 дни дейна политическа активност считам, че можем да се гордеем за постигнатите резултати. Искам да споделя с вас водещите цели. Ние разчитаме на всеки един от вас, с цел да можем да решаваме значимите въпроси. Още от първата минута разгадавам на всеки един от вас, с цел да водим дейна политика, тъй че българската външна политика да отразява националните цели дружно с евроатлантическите полезности ", сподели още тя.

Габриел очерта значимостта на вложенията в региона на външната политика. По думите ѝ възнагражденията на дипломатическите представители на страната ни би трябвало да бъдат обективни. Тя съобщи, че би трябвало да се притеглят и повече младежи към службата. “За мен е извънредно значимо да продължаваме да вършим по този начин, че дипломатическата работа гордо да носи името България ", добави тя. Габриел очерта и главните тематики на конференцията в стъпитетлните си думи: “Най напред за мен е значимо България да бъде деен член на Европейски Съюз и НАТО, задаващ посока. За мен най-важните цели са България да бъде деен член в НАТО, Шенген, еврозоната и Организацията за икономическо сътрудничество и раз ".

“Вярвам, че би трябвало да погледнем към други краища на света - Япония, Индия, Латинска Америка ", добави тя. Габриел изясни, че по време на визитата си в Съединени американски щати е провела срещи от името на Европейския съюз с представителите на Чили. Според нея страната ни би трябвало да бъде доста по-активна в работата си в Европа: “В Европейски Съюз сме доста положителни, когато вършим анонс, доста повече би трябвало да се съсредоточим върху идната стъпка ". Габриел съобщи безапелационната си поддръжка за Украйна и линия, че страната ни ще продължи да оказва помощ както с филантропична и военна помощ, по този начин и с интернационално съдействие.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР