България може да бъде посредник в отношенията между Турция и

...
България може да бъде посредник в отношенията между Турция и
Коментари Харесай

България може да стане посредник между Турция и ЕС според Надежда Нейнски

" България може да бъде медиатор в връзките сред Турция и Европейския съюз ". Така посланикът на България в Турция Надежда Нейнски разяснява събитията около днешното разкриване на желязната църквавИнстанбул.Нейнски участва на церемонията в най-големия град в южната ни съседка, заяви Нова. Тя беше безапелационна, че реализирането на план като този с " Желязната черква " може да даде опция за реализацията и на други сходни взаимни планове сред двете страни.

" Това е доказателство освен положителните двустранни връзки, само че и за толерантността сред две религии ", разяснява още дипломатът, съобщи Българска национална телевизия.Председателят на парламентарната Комисия по просвета и медии Вежди Рашидов също присъстваше на откриването на храма, заяви Фокус.

Според Рашидов възобновяване на църквата " Св. Стефан " в Истанбул е станало допустимо поради положителната дипломация на държавното управление на премиера Борисов.

По думите на някогашния министър на културата най-важният триумф на държавното управление е, че " след близо 100 години искане на екзархичните парцели, след един формален обяд, успяхме да си ги върнем ".

Вежди Рашидов насочи и благодарности към ръководителката на реставрационния екип Фикрие Булнмаз.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР