България може да бъде много сериозен и активен фактор за

...
България може да бъде много сериозен и активен фактор за
Коментари Харесай

Каракачанов: България може да бъде много сериозен фактор за решаване на проблемите на Балканите


България може да бъде доста сериозен и деен фактор за решение на проблемите на Балканите. Това съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Срещата с Ердоган във Варна е хубава самодейност. Виждаме, че България като европредседателстващ играе своята роля на Балканите, сподели вицепремиерът.

„ Виждаме, че има проблеми в връзките сред Европейски Съюз и Турция. Винаги съм считал, че България може да бъде доста сериозен и деен фактор за решение на проблемите на Балканите и точно това е стремежът на държавното управление в лицето на премиера, който провежда тази среща, сподели той.

Според Красимир Каракачанов по време на срещата би трябвало да се потърси механизъм за решение на проблемите, а освен те да бъдат посочвани.

Той разяснява, че Европа неведнъж недоволства от обстоятелството, че от Турция идвали огромните талази незаконни мигранти, а и продължавали да идват. „ Има доста въпроси, които би трябвало да се разискват. Аз съм за България да поддържа положителни връзки с всички свои съседи, включително с Турция, само че само на база на равнопоставеност и взаимно почитание. Основен участник в срещата е министър председателят Борисов. Мисля, че той има задоволително дипломатически опит и такт, с цел да организира срещата по този начин както би трябвало, уверен е вицепремиерът.

Той разяснява и танца на деца при ориенталска музика в детска градина в Момчилград, като уточни, че не знае дали е било провокация. „ В тези региони част от детски градини и учебни заведения се финансират от непознати страни и всякакви фондации и децата се възпитават единствено въз основата на една единствена вяра “, сподели Каракачанов.

Според него интеграцията става с интензивно проучване на формалния език -българския, а в случай че някой мисли да интегрира тези деца за непозната страна, той не го схваща. Вицепремиерът бе безапелационен, че на всеки сходен случай би трябвало да се реагира и обществото не трябва да бъде равнодушно./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР