България ми е по-важна от интересите на група лица които

...
България ми е по-важна от интересите на група лица които
Коментари Харесай

Отцепниците от Слави: Мафията проби в Има такъв народ, това е бизнес проект

" България ми е по-важна от ползите на група лица които най-вероятно владеят нашия водач.

Мафията проби в " ИТН ". Задкулисието проби при нас.

Това не е парламентарен план. Има Такъв Народ е бизнес план. Това е било заложено през цялото време. "

Така спортният министър в оставка Радостин Василев, " оглавил " отцепването на група депутати от Има Такъв Народ, анонсира публично въпросното разединение. " Нашият водач " е Станислав (Слави) Трифонов.

" Тази партия се самоизчегърта, а последните му дейности водят до това, че се чегърта и страната ", разгласи Василев на ексклузивен брифинг в компанията на отцепниците от парламентарната група на Има Такъв Народ, измежду които Иво Атанасов, Георги Георгиев, Николай Радулов, Деян Петков, Светлин Стоянов.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/06/радостин василев-отцепници от итн-ВБ.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " />

" Не мога повече да поддържам дейностите на водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов и смъквам доверие от него ", уточни Василев, който насочи тежки обвинявания в зависимости във връзка с водача.

" Слави Трифонов в никакъв случай не се е интересувал от мнението на гласоподавателите. Слави Трифонов в никакъв случай не се е интересувал от мнението на депутатите. Той не ги познава! ", съобщи още и акцентира, че не е срещал водача откогато е станал министър, а някои от депутатите - от година.

Отцепниците напущат освен групата в Народното събрание, само че и партията.

Какво работи Орлин Алексиев

И това не е всичко. Василев непосредствено упрекна Трифонов в бизнес връзки с лица, свързани и свързвани през годините тясно с ГЕРБ, в това число някогашния " ковчежник " Орлин Алексиев. За него Трифонов признава, че са другари, само че в никакъв случай не били говорели за политика и дори не знаел с какво се занимава.

" Г-н Трифонов е от 20 години другар с Орлин Алексиев и не знае за ползите му в Министерство на районното развиване и благоустройството....

Поискаха съдружните сътрудници да дават едни средства, с цел да бъдат откраднати от едни компании и това докара до нервност. Няма Македония. Македония е една измислена причина, употребена за мотив. Причината е, че не могат да се осъществят най-вероятно някакви финансови ползи някъде. Аз съм сигурен че господин Трифонов не е жаден за власт. Той е предприемач ", продължи министърът в оставка.

И попита по какъв начин " сътрудника " му Гроздан Караджов - вицепремиер и Министерство на регионалното развитие министър (също в оставка) въобще се е озовал на поста, който специалистът по районно развиване Георги Георгиев е трябвало да заеме. А тематиката " Орлин Алексиев " добави точно Георгиев, който описа по какъв начин той посредничил сред компании и Караджов за приемането на строителни поръчки и даже уточни мястото на срещите - компленсът в покрайнините на Витоша " Делта Хил ".

Орлин Алексиев бе избран и като " алената линия " на Светлин Стоянов - от самия него.

" Моята алена линия се споделя Орлин Алексиев. Слави сподели, че са другари от 20 година, само че сега не знае той с какво се занимава. Това са приказки под шипковия шубрак ", уточни депутатът от Има Такъв Народ, наблягайки, че в взел решението да напусне през вчерашния ден - след изявлението на Трифонов по " Дарик " радио.

Дългия ме праща

Василев продължи с разказите. Този път за инспекцията на свързваното с Александър Сталийски, друга персона свързвана с ГЕРБ, заведение, запечатано от Национална агенция за приходите поради това, че касовите му апарати не са били свързани с приходната организация. Става въпрос за спортния комплекс " Диана " и съответно за ресторант " 101 ". По мотива бе нападнат спортния министър, персонално взел участие в инспекцията - със залепена негова фотография в тоалетната на ресторанта. И до момента в който това деяние се развива, Василев получил обръщение:

" Пич, Дългия ме праща, не закачай Сталийски ".

" Те знаят че аз съм категорично вманиачен и никой не може да ми заповяда. Не съм откраднал и едно захарче " - разяснява по мотива задочно Василев.

Иво Атанасов, който Трифонов бе номинирал за министър на правораздаването, както и специалистът на партията по тематиката " сигурност " Николай Радулов пък приказваха за едноличното кадруване в партията, на което са ставали очевидци. Но всички участници в срещата бяха единомислещи - що се отнася со Министерство на регионалното развитие, нито един върховен кадър на ГЕРБ не е бил заменен.

Очаквайте подробности
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР