България Лютви Местан: Няма да поема върху себе си чужд

...
България Лютви Местан: Няма да поема върху себе си чужд
Коментари Харесай

Лютви Местан: Няма да поема върху себе си чужд грях и чужда вина

България Лютви Местан: Няма да поема върху себе си непознат грях и непозната виновност Председателят на ДОСТ съобщи, че ще заведе дело за квалифицирана клюка против прокуратурата  Венелина Стоянова 26 април 2019, 16:59
динственото нещо, което желая е почтено и обективно следствие, което да откри истината за злополуката и на тази основа да се дефинира отговорността. Това сподели Лютви Местан на конференция в Кърджали 13 дни след злополуката с негово присъединяване, при която почина 6-месечно бебе, съобщи сътрудник на БГНЕС.

Лютви Местан е арестуван за злополуката, при която почина бебе

Лидерът на ДОСТ съобщи, че надълбоко страда за гибелта на дребното момиченце, само че е безапелационен, че няма да поеме върху себе си непознат грях и непозната виновност.

"До през днешния ден избрах мълчанието като израз на съпреживяване на голямата тъга на родителите, роднините и околните на починалото бебе. Аз или трябваше да мълча, или да кажа истини за отговорността на бащата, лидер на БМВ-то, което удари колата, която управлявах. Но аз знам, че няма по-страшна истина от тази, която те прави отговорен за гибелта на личното ти дете. Затова мълчах.

Лъжите обаче набраха такава скорост под специфичния контрол на прокуратурата, че не мога да стана съизвършител в добре плануван сюжет за създаване на облика на злодея, палач на дете, единствено тъй като това би обслужило някои политически ползи предвид на статута ми на ръководител на партия ДОСТ ", разяснява Лютви Местан.

Той упрекна прокуратурата в злонамерени неистини и сподели, че ще си търси правата в съда.

Лютви Местан дефинира изявлението на представителя на основния прокурор Румяна Арнаудова за скандално и предумишлено, когато заяви, че от 2013 година до момента политикът има в действие едно наказателно разпореждане, един акт и 13 фиша за превишена скорост.

Съдът разреши на Местан да напуща страната

Местан съобщи, че няма нито едно нарушаване на пътя и с цел да го потвърди ще желае КАТ да му даде всички фишове и санкции от 2013-та година насам. Според него нарушаванията на пътя, за които прокуратурата оповестява, са направени от други хора, карали колите на Движение за права и свободи.

"Ще заведа дело за квалифицирана клюка против прокуратурата ", сподели още Лютви Местан.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Венелина Стоянова Източник: Лютви Местан
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР