България купува един нов медицински хеликоптер и ще ремонтира четири

...
България купува един нов медицински хеликоптер и ще ремонтира четири
Коментари Харесай

България купува един нов медицински хеликоптер и ремонтира четири Кугар-а

България купува един нов медицински хеликоптер и ще ремонтира четири военни " Кугар " -а, с цел да бъде обезпечена здравна помощ по въздуха. Това планува пътната карта за евакуация на потърпевши по въздух показана от министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов на премиера Бойко Борисов, заяви държавната осведомителна работа.

На съвещанието на държавното управление министър Ангелов рапортува за подхванатите дейности за пазаруването на 1 хеликоптер с европейски средства и за обезпечаването на национално финансиране за ремонт на 4 налични вертолета " Кугър ", благосъстоятелност на Министерството на защитата.

" Стартирахме процедура за оповестяване на социална поръчка за закупуването на хеликоптер с европейски средства, който ще бъде оборудван с цялата здравна техника , нужна за осъществяване на здравно избавяне на територията на Република България ", сподели проф. Ангелов.

Той добави, че към този момент са извършени редица срещи с представители на военни фабрики, на които са разисквани детайлностите за реализирането на ремонта на 4-те " Кугър " -а, избрани за здравно избавяне по въздух на потърпевши.

" Добро решение е, че ще можем да използваме налични хеликоптери за медицински цели, с които ще се избавят човешки животи ", съобщи министър председателят Борисов. Той уточни, че за задачата е нужна стройна организация и разпореди обезпечаването ѝ на здравния министър.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР