България Криза в болницата в Добрич, какви пропуски откриха от

...
България Криза в болницата в Добрич, какви пропуски откриха от
Коментари Харесай

Криза в болницата в Добрич, какви пропуски откриха от РЗИ

България Криза в болничното заведение в Добрич, какви пропуски откриха от РЗИ Към момента в лечебното заведение са настанени сред 26 и 30 позитивни за ковид пациенти 12 август 2020, 09:08  Как се живее без вода в летните горещини и по време на пандемия
Как се живее без вода в летните горещини и по време на пандемия
 Заради експанзия: Медици от Спешното в Бургас упорстват за непрекъсната защита
Заради експанзия: Медици от Спешното в Бургас упорстват за непрекъсната защита
 София осъмна с три блокирани кръстовища
София осъмна с три блокирани кръстовища
 Протести за 34-ти ден, какво се случва
Протести за 34-ти ден, какво се случва
 Волтова дъга удари 22-годишен служащ
Волтова дъга удари 22-годишен служащ
 Плоча падна и смачка автомобил в София
Плоча падна и смачка автомобил в София
 Бареков стачкува пред парцел на Прокопиев в Буджака
Бареков стачкува пред парцел на Прокопиев в Буджака
 Борисов: До дни съм подготвил решения, ще успокоим хората
Борисов: До дни съм подготвил решения, ще успокоим хората

роят на инфектираните с ковид в болничното заведение в Добрич пораства. Наред с това бяха открити и редица нередности при лекуването на пациентите, както и дефицит на медицински личен състав.

Стана ясно и че шефът на лечебното заведение ще бъде отхвърлен.

Здравният министър: Никаква отдалеченост, дисциплинираност и хигиена

Вчера в болничното заведение в Добрич на инспекция отидоха здравният министър доктор Костадин Ангелов и основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев, които насочиха рецензии към здравното заведение, а Кунчев уточни даже, че болничното заведение "подпомага за разпространяването на вируса ".

В ефира на NOVA шефът на РЗИ – Добрич доктор Светла Ангелова разяснява, че инспекции на РЗИ са посочили, че няма защитни средства в някои отделения, а от болничното заведение споделят, че има и докладите им сочат, че има.

Коронавирусът взе 12 нови жертви в България

На въпрос какво може да направи РЗИ, доктор Ангелова отговори, че всяка РЗИ играе ролята на логистичен център и разпределя персонални защитни средства, идващи по централен път и при определяне на недостиг, се пишело наставление. При несъблюдение, следват санкции. Освен това има свободен достъп на жители до лечебното заведение за визити, а не би трябвало.

Коронавирус отделението пък се намира в средата на болничното заведение и по този начин се смесват потоци, което подкрепя разпространението на заболяването.

"До този миг са направени забележителен брой инспекции в болничното заведение в Добрич. За страдание, направените наставления и рекомендации не са осъществяване по метод, който да обезпечава сигурността както на пациентите, по този начин и на личния състав на болничното заведение ", съобщи доктор Ангелова.

Тя означи, че все още в болничното заведение в Добрич има сред 26 и 30 позитивни за ковид пациенти.

Ангелов: Коранавирусът става по-заразен, визира младите

Пациентите и техните близки от своя страна пък са извънредно разтревожени за метода на работа. Задават въпроса съответна ли е организацията на труд в лечебното заведение, както и ще устоят ли медиците на това натоварване.

Кметът на Добрич Йордан Йорданов разяснява, че институциите са обединени от едно общо мнение, което се подкрепяло и от централните управляващи. Той изиска да се върне доверието към болничното заведение, като по най-бързия метод трябвало да се смени управлението.

Йорданов удостовери, че ще бъде заменен шефът на болничното заведение, както и членовете на Общото заседание.

"Отдавна сме подали голям брой сигнали. Изключително значимо е сега нашите да успокоим личния състав в болничното заведение, както и да върнем доверието в институцията ", безапелационен бе той.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: добрич болница ковид.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
2 коментара Водещи  Коронавирусът взе 12 нови жертви в България Коронавирусът взе 12 нови жертви в България  София осъмна с три блокирани кръстовища София осъмна с три блокирани кръстовища  Френският министър председател: Това е сложна за възприемане подлост Френският министър председател: Това е сложна за възприемане подлост  Катастрофата Катастрофата " Курск ": 20-ата годишнина на една съветска покруса  1 Парното с нова цена от есента  1 Държавна помощ за родители при карантинирани деца през образователната година  1 7,7 милиарда лева изплатени за пенсии и помощи на възрастните --> Пaрите ни  Парното с нова цена от есента Парното с нова цена от есента  Държавна помощ за родители при карантинирани деца през образователната година Държавна помощ за родители при карантинирани деца през образователната година  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Бареков стачкува пред парцел на Прокопиев в Буджака - България Бареков стачкува пред парцел на Прокопиев в Буджака - България  Коронавирусът взе 12 нови жертви в България Коронавирусът взе 12 нови жертви в България  Френският министър председател: Това е сложна за възприемане подлост Френският министър председател: Това е сложна за възприемане подлост  Катастрофата Катастрофата " Курск ": 20-ата годишнина на една съветска покруса Виц на деня Помните ли времето, когато най-страшното в живота беше: - Сега затворете учебниците и извадете по един двоен лист? Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  Невероятно астрономическо събитие приковава погледите Невероятно астрономическо събитие приковава погледите По това време на годината астрономи и фенове насочват вниманието си към нощното небе  Повече от 30 починали след мощни дъждове в Южна Корея Повече от 30 починали след мощни дъждове в Южна Корея Девет души са безследно изчезнали  Слънце, само че и дъжд с гръмотевици през днешния ден Слънце, само че и дъжд с гръмотевици през днешния ден Какви ще бъдат оптималните температури?  Какво прави Камчатка съвършения дом за кафявите мечки Какво прави Камчатка съвършения дом за кафявите мечки Най-голямата популация се намира точно там  Дамски хороскоп за август 2020 Дамски хороскоп за август 2020 Всички дами би трябвало да знаят, че през август планетите ще ви обезпечат нужната поддръжка  Български изтребители вдигнати поради съветска интензивност над Черно море Български изтребители вдигнати поради съветска интензивност над Черно море Обединеният център за въздушни интервенции на НАТО в Торехон, Испания, е вдигнал самолетите  <p>Престъпните случки на Райнер Хьос, внук на чудовището от Аушвиц</p> DW: Престъпните случки на Райнер Хьос, внук на чудовището от Аушвиц Как се е опитвал да печели от тъмното минало на своето семейство  Почина огромният баскетболен треньор Иван Колев Почина огромният баскетболен треньор Иван Колев В продължение на няколко години Иван Колев бе и треньор на мъжкия народен тим на България  Заради ковид отсрочват честването на Шипченската епопея Заради ковид отсрочват честването на Шипченската епопея Едно от най-масовите годишни събития в страната се отсрочва за 2021 година  Цистерна се взриви край Девин Цистерна се взриви край Девин Два екипа на пожарната са на място на случая  Как ковид-19 удари пазара на парцели в България Как ковид-19 удари пазара на парцели в България Има понижение на размера от покупко-продажби в цялата страна от към 18%  Тъгувате по отминалата младост? Вижте какви облаги носи остаряването Тъгувате по отминалата младост? Вижте какви облаги носи остаряването Британско изследване разкрива насладите за възрастните над 65 години  Здравният министър: Никаква отдалеченост, дисциплинираност и хигиена Здравният министър: Никаква отдалеченост, дисциплинираност и хигиена Кунчев: Тенденцията в Добрич не е добра  Екшън и фентъзи в седмата седмица на „ Великият понеделник “ Екшън и фентъзи в седмата седмица на „ Великият понеделник “
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР