България, която е ротационен председател на Съвета на Европейския съюз,

...
България, която е ротационен председател на Съвета на Европейския съюз,
Коментари Харесай

Българското председателство предупреди Тереза Мей за правата на гражданите на ЕС след Брекзит

България, която е ротационен ръководител на Съвета на Европейския съюз, през вчерашния ден предизвести английския министър председател Тереза Мей против всевъзможни проекти за смяна на правата на жителите на съюза след Брекзит, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Министърът за българското председателство Лиляна Павлова изрази безпокойствие от изказванията на Мей. Всички настоящи правни правила на Европейски Съюз " би трябвало да бъдат прилагани по време на преходния интервал ", настоя Павлова.

В понеделник Европейски Съюз дефинира като една от главните си позиции на договарянията за бъдещия временен интервал, който ще стартира след излизането на Англия от Европейски Съюз в края на март 2019 година и ще продължи до края на 2020 година Според нея Лондон ще продължи да съблюдава правните правила на Европейски Съюз, в това число правата на жителите да работят и живеят където пожелаят, в подмяна на достъп на Англия до единния пазар.

Но през вчерашния ден Тереза Мей разпали нов спор с изказването си, че европейските жители, пристигнали във Англия по време преходния интервал, не би трябвало да получат същите права като тези, които са пристигнали преди Брекзит.

Европейски Съюз желае да завърши договарянията за преходния интервал до края на март, с цел да може да продължи с договарянията за бъдещите връзки с Европейски Съюз.

Министър Павлова означи, че полемиките за Брекзит навлизат в най-трудния си интервал и Европейски Съюз би трябвало да резервира единството си.

За нас триумфът е да запазим единството на 27-те, да пазиме правата, тъй като Тереза Мей получи доста мощна поддръжка, да вземем за пример от президента на Съединени американски щати, в интерес на корав Брекзит, посочи Лиляна Павлова.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Европредседателството (128)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР