България, която днес е член на ЕС и НАТО, има

...
България, която днес е член на ЕС и НАТО, има
Коментари Харесай

Румен Христов: България е член на ЕС и НАТО има нужда от редовен кабинет

България, която през днешния ден е член на Европейски Съюз и НАТО, има потребност от постоянно държавно управление, което да продължи да задълбочава интеграционните процеси, а станем член на еврозоната, на Шенген, да овладеем инфлацията и да запазим покупателната дарба на България, и въобще да станем една естествена страна “, съобщи водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов от трибуната на Народното събрание.

Той акцентира, че през днешния ден 49-ия парламент би трябвало да вземе най-важното си решение, а точно основаване на болшинство за основаване на постоянно държавно управление.

Двете водещи сили в Народното събрание съумяха да стигнат до единодушие за кабинет с ротационен министър председател

„ Можехме ли да постъпим егоистично – „ да “, в случай че с главните си съперници бяхме загърбили опцията да постъпим национално отговорно и да отидем на избори. Ние от ГЕРБ-СДС или щяхме да подобрим малко резултата си, или да го запазим, а от Политическа партия щяха да имат по-лош резултат, следейки какво се случва през последните години “, сподели Христов.

Той се обърна към Асен Василев и му сподели, че ще следи политиката за 3% недостиг, без да се орязват обществени разноски, без да се покачват налозите, без да протяга ръка към запаса и без да се тегли в допълнение външен дълг. По думите му, в случай че това се случи то той ще го поздрави. 

Политиката изисква деяние тук и в този момент, добави тя

„ В живота се постанова да вземем решения, които не ни харесват, само че са значими за страната “, добави Христов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР