България Коронавирус или грип - как да различим симптомите На

...
България Коронавирус или грип - как да различим симптомите На
Коментари Харесай

Коронавирус или грип - как да различим симптомите

България Коронавирус или грип - по какъв начин да отличим признаците На пръв взор признаците на смъртоносното заболяване са същите като при грипа  Василена Василева 3 февруари 2020, 08:56  Коронавирус или грип - по какъв начин да отличим признаците Източник: iStock Photos/Getty Images
оронавирус или грип. Как да отличим признаците? На пръв взор признаците на смъртоносното заболяване, породено от новия ковид, са същите като при грипа. Затова е значимо да можем да ги разграничаваме, написа "Дойче веле ".

Отрицателни са тестванията на двамата българи, евакуирани от Ухан

Типични за ковид са следните признаци:
тресчица (с температура) суха кашлица зной болки в мускулите отмалялост и изнемощялост
По-рядко срещани признаци са: главоболие, плюене на кръв, разстройство.

Нетипични признаци са:

хремата и болките в гърлото, които са присъщи за инфектиране на горните дихателни пътища. Хора, които имат хрема и кихат, по всяка възможност са хванали простуда или грип.

Българин се завърна от Ухан, споделя за битката с вируса

Тъй като новият тип коронавирусът визира най-вече долните дихателни пътища, инфектираните страдат най-много от суха кашлица, зной и/или пневмония, само че нямат възпалено гърло.

В множеството случаи заразяването с новия вирус протича безобидно и даже без всевъзможни признаци. Според Института „ Робърт Кох ", инкубационният интервал може да продължи до 14 дни. Специалистите предлагат да не се ползва самолечение и при подозрение за заразяване да се посети експерт. Лекарят може да изпрати проба от слюнката в лаборатория, която да ревизира за какъв вид вируси става дума.

Важно е още да се знае, че маските пред устата и носа не могат да предпазят от заразяване, защото вирусите, в това число и новият ковид, се предават по капков път или при контакт със инфектирана повърхнина. Затова най-хубавата предварителна защита е да стоите надалеч от хора, които са инфектирани, да миете ръцете си постоянно и наложително със сапун и по-късно да употребявате хартиени кърпи за еднократна приложимост.

Грип или простуда? Разликите са дребни.

Лекарите от време на време изпитват усложнения да създадат разлика сред елементарната простуда и грипа.

Една простуда най-често стартира с раздразнение в гърлото, хрема, а по-късно се появява и кашлица. Болният може да има малко нараснала температура, главоболие и изнемощялост.

След срещата при Борисов: Български жители да не пътуват до Китай

Истинският грип обаче поваля индивида внезапно. Появяват се главоболие и болки в ставите, суха кашлица и дрезгавост, болки в гърлото, висока температура до 41 градуса, постоянно съпроводена с настинка. Човек е толкоз изнемощял, че не може въобще да стане от леглото, няма никакъв вкус и е в положение да спи непрекъснато.

Обикновената простуда минава за няколко дни, а признаците отшумяват след към седмица. Истинският грип обаче е по-продължителен, той изкарва болния от строя за най-малко една седмица, а от време на време и за по-дълго.

Постоянната комисия по имунизациите на Германия (STIKO) предлага годишната противогрипна ваксина изключително на тези, които са изложени на нараснал риск от развиване на затруднения. Става дума за хора над 60 години, хронично заболели от всички възрасти, бременни дами и поданици на старешки домове. Лицата, които са в непрекъснат контакт с доста хора, също са изложени на по-висок риск: медицински личен състав, чиновници в институции, които обслужват доста хора.

Кога са нужни антибиотици?

Повечето настинки, както и грипът, се предизвикват от вируси, против които антибиотиците не оказват помощ. Антибиотиците поддържат защитната система на организма. Те убиват бактериите и лимитират разпространяването им, като нападат клетъчната стена или метаболизма на болестотворните микроорганизми.

Използването на антибиотици е неотложно, в случай че бактериите към този момент са навлезли в организма и са почнали да се развъждат. Това може да провокира инфектиране или трайно увреждане на вътрешните органи. Възпаленията на белите дробове, на сливиците, на пикочния мехур или на мозъчната обвивка нормално са породени от бактерии. В тези случаи използването на антибиотик е неотложно.

Първи смъртен случай отвън Китай от ковид

Тестовете на българските жители , пристигнали късно нощес от Ухан, са негативни за новия ковид. Това разгласи на брифинг Георги Попов, шеф на Катедрата по инфекциозни заболявания на Военномедицинска академия /ВМА/.

Транспортът на двамата младежи - момиче и момче, е минал без катастрофи. Те са били признати в положително здравословно положение. От физикалния обзор не са били открити отклонения от нормата, а направеният тест за новия ковид е излязъл негативен. В средата на инкубационния интервал тестванията ще бъдат повторени, оповестиха още от ВМА.

Пациентите са настанени в стаи с следен достъп и ще останат за наблюдаване за 14 дни.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите отGoogle PlayиAppStore.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Василена Василева Източник: 6105195 6105226 6105181 .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 С какъв брой нарастнаха жилищата в България  1 Столичани към този момент може да си заплащат налозите  1 Вижте какъв брой ще заплащат българите за пътищата в Сърбия  1 Как да си платите здравните вноски, в случай че сте безработни --> Пaрите ни  С какъв брой нарастнаха жилищата в България С какъв брой нарастнаха жилищата в България  Столичани към този момент може да си заплащат налозите Столичани към този момент може да си заплащат налозите  Вижте какъв брой ще заплащат българите за пътищата в Сърбия Вижте какъв брой ще заплащат българите за пътищата в Сърбия  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  Божков разгласи за нелегално изземването на имуществото му Божков разгласи за нелегално изземването на имуществото му  Пети случай на инфектиран с ковид в Германия Пети случай на инфектиран с ковид в Германия  <br> <strong> 9 нововъведения </strong>, които <strong> трансформираха </strong> човешката история <br>
9 нововъведения , които трансформираха човешката история
 <br> Как да поберете <strong> повече багаж </strong> в <strong> дребен куфар </strong> <br>
Как да поберете повече багаж в дребен куфар
Последни  <p><span style= Джей Ло и Шакира превзеха сцената на Супербоул  Коронавирус или грип - по какъв начин да отличим признаците Коронавирус или грип - по какъв начин да отличим признаците  Депресията - можем ли да се оправим
Създадено за Remotiv
Депресията - можем ли да се оправим  Отрицателни са тестванията на двамата българи, евакуирани от Ухан Отрицателни са тестванията на двамата българи, евакуирани...  <p><strong>10 неща</strong>, които са <strong>забранени </strong>на стюардите</p> 10 неща, които са неразрешени на стюардите  Нападателят от Лондон е наказан терорист Нападателят от Лондон е наказан терорист  Необичайно топло през днешния ден, следва внезапно захлаждане Необичайно топло през днешния ден, следва внезапно захлаждане  <p><strong>Книгите</strong>, които да прочетем през <strong>февруари</strong></p> Книгите, които да прочетем през февруари  в НАСА желае да създава елементи в ниска орбита  <p><strong>Имениците</strong>, които би трябвало да почерпят през днешния ден, са...</p> Имениците, които би трябвало да почерпят през днешния ден, са...  <p><strong>Вместо Рим&nbsp;</strong>изберете Падуа; <strong>вместо</strong>...</p> Вместо Рим изберете Падуа; вместо...  <p>Коя е <span style= Коя е двойничката на Меган Маркъл  Терористично нахлуване в Лондон, гръмнаха нападателя Терористично нахлуване в Лондон, гръмнаха нападателя  Специализирания углавен съд преглежда през днешния ден, 2 февруари, ограниченията за неотклонение за арестуваните за кокаина, пропит в кашони Заловеният кокаин е половин звук, двама в ареста  Турски танкове и бронирани машини влязоха в Сирия Турски танкове и бронирани машини влязоха в Сирия  Mercedes GLA 10-те най-безопасни коли  Гешев: 28 контейнера с отпадък ще бъдат върнати в Италия Гешев: 28 контейнера с отпадък ще бъдат върнати в Италия  От 2021 година до Англия евентуално с паспорт От 2021 година до Англия евентуално с паспорт  Арестът на Васил Божков е доказан, задържан е и притежателят на Арестът на Васил Божков е доказан, задържан е и...  11 арестувани при спецакция 11 арестувани при спецакция Всичко от през днешния ден Виц на деня Лекарят споделя на здравната сестра в кабинета си: - Сестра, имам голяма молба към Вас. Моля Ви, престанете да пишете своите предписания за сладкиши по… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Съпругата на президента Радев: Държавната измяна дебне отвред Съпругата на президента Радев: Държавната измяна дебне отвред  Има ли заплаха левът да се обезцени Има ли заплаха левът да се обезцени  Британският Шиндлер, който избави хиляди деца от газовите камери   Учебник по история упрекна Централно разузнавателно управление на САЩ за атентатите от 11 септември Учебник по история упрекна Централно разузнавателно управление на САЩ за атентатите от 11 септември  Великият български публицист, който беше преведен на 37 езика Водещи вести  Необичайно топло през днешния ден, следва внезапно захлаждане Необичайно топло през днешния ден, следва внезапно захлаждане  Арестът на Васил Божков е доказан, задържан е и притежателят на Арестът на Васил Божков е доказан, задържан е и притежателят на " Левски "  Нападателят от Лондон е наказан терорист Нападателят от Лондон е наказан терорист  в НАСА желае да създава елементи в ниска орбита  <p><strong>Имениците</strong>, които би трябвало да почерпят през днешния ден, са...</p> Имениците, които би трябвало да почерпят през днешния ден, са...  <p><strong>10 неща</strong>, които са <strong>забранени </strong>на стюардите</p> 10 неща, които са неразрешени на стюардите  <p><strong>Книгите</strong>, които да прочетем през <strong>февруари</strong></p> Книгите, които да прочетем през февруари  <p>Коя е <span style= Коя е двойничката на Меган Маркъл
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР