България Колко останахме в България? НСИ ни брои пробно през

...
България Колко останахме в България? НСИ ни брои пробно през
Коментари Харесай

Колко останахме в България? НСИ ни брои пробно през пролетта

България Колко останахме в България? Национален статистически институт ни брои пробно напролет Същинското броене ще се организира в целия Европейски Съюз през 2021 година  Василена Василева 16 януари 2020, 16:32  Колко останахме в България? Национален статистически институт ни брои пробно напролет
робно броене на популацията и жилищния фонд ще организира Националният статистически институт (НСИ) напролет. Министерския съвет одобри Националната статистическа стратегия за 2020 година.

Национален статистически институт ни преброява през 2021 година на два стадия

Изследването предшества същинското броене, което ще се организира в целия Европейски съюз през 2021 година.

Националната статистическа стратегия за 2020 година включва 306 проучвания - както регулярни, провеждани от Национален статистически институт и органите на статистиката, по този начин и нови действия, свързани с националните и европейските цели.

Направени са промени в организацията на някои проучвания и са съкратени периодите за даване на статистическата информация на потребителите.

Инфлацията на 7-годишен връх

Министерският съвет утвърди и доклада за осъществяването на Националната статистическа стратегия и за активността на Националния статистически институт (НСИ) през 2019 година.

Сред акцентите в работата през годината е подготовката за 18-то броене на популацията и жилищния фонд и приемането от Народното събрание на новия Закон за броене на популацията и жилищния фонд в Република България през 2021 година.

DW: Как София изяжда България

В доклада се показва, че са реализирани основни резултати, свързани с повишение на качеството на статистическата информация и рационализиране на нейното разпространяване, както и понижаване на натовареността на респондентите посредством въвеждане на електронни въпросници и създаване на уеббазирани приложения за статистически проучвания в разнообразни статистически области.

На този декор популацията на България се топи с рекордна скорост . От 7 845 841 души през 2002 година, през 2018 то понижава до 7 000 039 души. В същото време популацията на София се усилва от 1 187 786 през 2002 година до 1 326 774 души през 2019 година Това значи, че в София живеят към 19% от хората, написа "Дойче веле ".

Според друга таблица на Национален статистически институт, озаглавена "Население по градове и пол ", в края на 2018 година в българските градове са живели 5 159 129 души .

В този брой са включени "лицата, които живеят непрекъснато (имат сегашен адрес) в страната към 31.12. на съответната година и не са отсъствали от нея за интервал по-дълъг от една година ".

Това число би трябвало тъкмо да отразява броя на градското население без мигриралите. От което следва, че в столицата живеят съвсем 26% от градското население на България.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР