България, като всяка една страна в ЕС и света, гледа

...
България, като всяка една страна в ЕС и света, гледа
Коментари Харесай

Кирил Петков: Не можем да бъдем съюзници с партията от задкулисието

" България, като всяка една страна в Европейски Съюз и света, гледа на мобилизацията в Русия с паника. От друга страна, се вижда нежеланието на Владимир Путин да седне на масата на договарянията ", това сподели съпредседателят на " " в ефира на БТВ.

В коментар на по този начин наречените референдуми в Украйна събеседникът на медията сподели: Този избор няма да бъде признат като законен.

Петков сподели още, че България сега не купува съветски газ поради едностранното решение на Газпром (да приключи доставките). " Благодарение на това в този момент България има тръба с азерски газ и се надявам цената да бъде под пазарната ", добави той.

По отношение на възможната управленческа коалиция Петков сподели: Ние няма да отстъпим от нашите цели, като да вземем за пример битката против корупцията. Откъде пристигнаха 2-та милиарда лв. за обществени придобивки? Оттам, че не дадохме 3 милиарда на шест компании за създаване на пътища по остарелия метод.

" Един от уроците, който научихме, е че не можем да бъдем съдружници с партия от задкулисието. Седем месеца 70% от силата ни отиваше в разногласия с четвъртия  съдружен сътрудник ", добави някогашният министър председател.

" С ГЕРБ няма да създадем коалиция, до момента в който господин Борисов е водач и по принцип в управлението наподобява са хора, които освен че съгласно мен не биха били подготвени да създадат смяна в правосъдната система, те са подвластни от съществуващата правосъдна система. Тези хора в действителност се опасяват. Искам да кажа всеки, който управлява ГЕРБ и го е боязън от работеща правосъдна система - не може да бъде наш сътрудник за правене на измененията, които са нужни “, безапелационен бе Петков.

добави, че с Демократична България и Българска социалистическа партия са реализирали взаимни отстъпки по значими тематики, като да вземем за пример обществените политики и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР