България като държава няма никакво отношение към взрива на моста

...
България като държава няма никакво отношение към взрива на моста
Коментари Харесай

Румен Радев нямало да си играе на политическо лего с партиите

България като страна няма никакво отношение към гърмежа на моста на Керченския проток . Тази позиция отбрани пред Нова телевизия проф. Александър Маринов , ръководител на стратегическия съвет към президента.

Директно обвиняване към България няма, посочи той и настоя, че би трябвало да считаме този случай за завършен. Не е работа на президента да разяснява случая, а държавното управление е реагирало навреме, съгласно Маринов.

Александър Маринов отбрани позицията на България за Русия. Според него тя не е лъкатушеща, а рационална.

Трябва да се следва дипломатическия протокол, разяснява той във връзка със разногласието дали съветският дипломат у нас Елеонора Митрофанова би трябвало да участва на откриването на първото съвещание на 48-то Народно събрание. На равнище връзки сред България и Русия няма демарш , акцентира Маринов, който и се надява да не се стига до там.

Председателят на стратегическия съвет към президента разяснява и вътрешно политическата рецесия и идното конституиране на 48-то Народно заседание Докато не са изчерпани първият и вторият мандат, да не приказваме за третия , прикани Маринов и настоя да " не ги отписваме ".

Партията на Стефан Янев не слага никакви червени линии и споделя, че всичко е допустимо , уточни той на въпроса дали би бил перспективен опитът да се сформира кабинет с мандат на " Български напредък ". Според Маринов тези поръчки не са задоволителни, а е значимо какво ще кажат и останалите обединения .

В мненията на политиците за опитите да се сформира кабинет той вижда превземки. Президентът нямал желание да си играе на политическо лего с партиите за сформиране на кабинет, по думите на Александър Маринов.

Радев в никакъв случай не е поставял въпроса за промяна на държавното ръководство , добави той. Който споделя, че има подобен план за нова Конституция лъже, увери Александър Маринов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР