България категорична, че иска руски природен газ да минава през

...
България категорична, че иска руски природен газ да минава през
Коментари Харесай

Преносът на газ ни се полага, отсече Борисов пред Медведев

България безапелационна, че желае съветски природен газ да минава през територията й . Това стана ясно при започване на диалога в постройката на Министерския съвет (МС) сред министър председателите на Русия и на България Дмитрий Медведев и Бойко Борисов.

Газопреносът ни се поставя, отсече Борисов по тематиката за газов хъб Балкан . Търсим източници от разнообразни страни. Нашето решение е ясно и в съгласие с Европейска комисия, изясни Борисов.

България няма да се оказва от преимуществото си да има развита компресорна и газопреносна мрежа, акцентира той.

За АЕЦ " Белене " обстановката се е трансформирала , стана ясно от коментара му. Борисов напомни историята на плана. Сега България има увити в найлони два нуклеарни реактора, сподели още министър-председателят.

Руският министър председател още веднъж ни поздрави за националния празник. Важно е за нашите страни, че честваме 141 години от Освобождението, акцентира Медведев.
 Енергиен килим постилат съветските медии на Медведев в България
Енергиен килим постилат съветските медии на Медведев в България

Визитата на съветския министър председател е по покана на Бойко Борисов

Ще поговорим за икономическите огромни планове , посочи той. Има към какво да се стремим, тъй като някои от цифрите са положителни, други не толкоз, сподели съветският министър председател.

Има крупни планове, за които би трябвало да се поговори, сподели Медведев оцени съдействието в туризма сред двете страни .

Премиерът Бойко Борисов счита, че много тематики са се натрупали в сложни времена. Той регистрира, че стокообменът е намалял.

Българският министър-председател желае да бъде открита фериботна линия Бургас-Новорусийск .

До тук изказването на премиера бе прожектирано в Гранитна зала на Министерски съвет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР