България Какво се случи тунел в Железница - разказ от

...
България Какво се случи тунел в Железница - разказ от
Коментари Харесай

Какво се случи тунел в "Железница" - разказ от първо лице

България Какво се случи тунел в " Железница " - роман от първо лице Един от служащите, потърпевши при случая в тунел " Железница ", е с ковид 25 юни 2020, 18:49  Жени Калканджиева се яви пред съда: Извинявам се, държанието ми беше непочтено
Жени Калканджиева се яви пред съда: Извинявам се, държанието ми беше непочтено
 МОН с предложение за нов предмет и изпити
МОН с предложение за нов предмет и изпити
 Борисов за кмет от Българска социалистическа партия: Когато кметът е добър, страната не му пречи
Борисов за кмет от Българска социалистическа партия: Когато кметът е добър, страната не му пречи
 Пламен Бобоков: Не съм аз задачата, а президентът
Пламен Бобоков: Не съм аз задачата, а президентът
 Разбиха противозаконен завод за тютюн в Пловдивско
Разбиха противозаконен завод за тютюн в Пловдивско
 Вирусолог: Използвайте лятото, с цел да укрепите имунната си система
Вирусолог: Използвайте лятото, с цел да укрепите имунната си система
 Фирми
Фирми " фантоми " мамят клиенти, оставят ги без артикули и пари
 Радев vs. Борисов - до каква степен ще стигне спора сред институциите
Радев vs. Борисов - до каква степен ще стигне спора сред институциите

акво се случи в тунел "Железница " - роман на един от служащите, които оцеляха при сриването.

Мъжът се възвръща в болничното заведение в Благоевград. Прокуратурата към този момент проверява случая и би трябвало да откри дали има отговорен за свличането на голямата скална маса върху тримата служащи.

"Имах време единствено да погледна нагоре и към този момент усетих по какъв начин ме затрупа, нищо повече, това става за елементи от секундата ", споделя пред NOVA Георги Филипов.

Той управлява служащите на забоя на тунел "Железница ". В този миг голямата скална маса се срутва и го затрупва дружно с още двама мъже.

"Виждам по какъв начин почва да ни затрупва и нищо не можех да направя. Бях покрит до половината. Колегите ме извадиха и ме издърпаха обратно. Едното момче беше покрит целият, единствено една част от гърба му се виждаше. За миг изгубих и схващане. Докато бях в схващане обаче им споделях непрекъснато: "Давайте багера и стълби ", споделя Филипов.

Мъжът е безапелационен, че служащите са спазили всички условия за сигурност.

До дни лекарите ще го изпишат. Но другата контузия - на душeвността, ще се лекува по-дълго.

"Той занапред ще стартира да претърпява този посттравматичен потрес и да осъзнава случилото се ", изясни доктор Димитър Димитров, шеф на Отделението по хирургия.

Един от първите, които отиват на помощ на Георги и другите затрупани, е Здравко Мъхев.

"Не беше мъчно да ги открием, хората се виждаха. Мога да кажа, че това също ни оказа помощ за по-бързото им изваждане.Тука няма мъжество, всички сме идентични. Просто един момент, нищо друго ", показа той.

От фирмата-изпълнител са безапелационни, че сриването е било непредвидимо.

"Няма по какъв начин всеки един профил да бъде проучен и да се знае на идващия метър какво се чака - каквото е могло, от проектантския екип, от геолозите, е направено ", съобщи изпълнителният шеф на компанията Стефан Тотев.

Работата в тунел "Железница " продължи - със същите служащи, които в сряда оцеляха при сриването в оборудването.

По-рано стана ясно, че един от служащите е дал позитивна проба за COVID-19.

Това потвърдиха за NOVA от Военно-медицинска академия, където мъжът е настанен.

При постъпването на служащия в болничното заведение в София се е появило подозрение, че е инфектиран с ковид.

За това от здравното заведение незабавно му създали PCR тест.

Във ВМА са настанени двама от тримата служащи, които бяха затрупани от скална маса в строящия се тунел "Железница " на Автомагистрала "Струма ".

Спазени ли са ограниченията за сигурност при градежа на тунела "Железница "?

Срутване в тунел "Железница ", затрупани хора

Под управлението на Районна прокуратура - Благоевград се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 134, ал.1, т.2 Наказателен кодекс.

Към сегашния миг е известно, че на 24 юни в строящия се тунел в региона на с. Железница, община Симитли, представляващ част от автомагистрала "Струма ", се срутила скална маса и пръст.

Вследствие на случая били затрупани трима от работещите чиновници на фирмата-изпълнител.

Действията по следствието са почнали предвид на местопрестъпление в наличие на дежурен прокурор, основен проверяващ служител на реда на 1 РУП - Благоевград, както и на поемни лица и механически помощници.

Сред потърпевшите са техническият началник на обекта Г.Ф. (на 47 години), който е с леки телесни повреди, С.Д. (на 31 години) - с три счупени ребра, увреждане на бял дроб и спукана кост на крайници и К.Ч. (на 46 години) е с фрактура на дясното бедро. По информация на лекуващите лекари, тримата мъже са в схващане и са контактни.

На прокурора от районна прокуратура - Благоевград е предадена на място документи на сдружението, осъществяващо градежа на тунела, в това число периодически и ежедневни инструктажи. Провеждат се разпити на чиновниците, които били на промяна по време на случая - двадесет и едно лица, което ще завърши до края на днешния ден.

Предстои назначение на експертизи, както и други дейности по следствието.

Най-дългият авто тунел у нас ще е подготвен следващата година
Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза Железница тунел.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
8 коментара Водещи  Какво се случи тунел в Какво се случи тунел в " Железница " - роман от първо лице  Кунчев: Черноморието ни е чисто от ковид Кунчев: Черноморието ни е чисто от ковид  ГЕРБ и Патриотите желаят да сложат завършек на ГЕРБ и Патриотите желаят да сложат завършек на " безконечния дебитор ", внасят законопроект  Италианска войска против протестиращи български роми край Неапол Италианска войска против протестиращи български роми край Неапол  1 Разходите за пенсии нарастват с над 7% на годишна база  1 Южното ни Черноморие е чисто от ковид  1 Германия смъква Данък добавена стойност за съществени хранителни артикули --> Пaрите ни  Разходите за пенсии нарастват с над 7% на годишна база Разходите за пенсии нарастват с над 7% на годишна база  Южното ни Черноморие е чисто от ковид Южното ни Черноморие е чисто от ковид  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Удължават изключителната епидемиологична конюнктура - Теми в развиване | Vesti.bg Удължават изключителната епидемиологична конюнктура - Теми в развиване | Vesti.bg  Отново огромен брой случаи на ковид у нас Отново огромен брой случаи на ковид у нас  Защо една германка избра Родопите пред Карибите? Защо една германка избра Родопите пред Карибите?  Борисов за кмет от Българска социалистическа партия: Когато кметът е добър, страната не му пречи Борисов за кмет от Българска социалистическа партия: Когато кметът е добър, страната не му пречи Виц на деня Тя по този начин нежно му сподели " Здравей ", че един щъркел засатана на покрива на стартова позиция... Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  Смелите вземат участие и смелите съумяват Смелите вземат участие и смелите съумяват Конкурсът Сайт на годината 2020 чака своите участници  Двама българи от кланицата в Гютерсло са в болница с ковид Двама българи от кланицата в Гютерсло са в болница с ковид 103-ма български жители, работещи в предприятието, са били тествани за COVID-19  Откриха мъртъв сина на Никита Хрушчов в Съединени американски щати Откриха мъртъв сина на Никита Хрушчов в Съединени американски щати Причината е огнестрелна рана в главата  РЗОК - Враца под карантина поради чиновник с ковид РЗОК - Враца под карантина поради чиновник с ковид Достъпът на външни лица в Касата е неразрешен до приключване на карантинния интервал  Румен Радев Президентът Радев се срещна с управленията на специфичните служби Президентът извикал началниците на специфичните служби за днешната среща, само че на нея отишли основно техни заместници, написа " 24 часа "  Атанас Фурнаджиев Елитният български футбол - в каналите на Нова Броудкастинг Груп в идващите 6 години Това стана ясно на съвещанието на Изпълкома на БФС  Върховен административен съд спря делото за мандата на кмета на Благоевград Върховен административен съд спря делото за мандата на кмета на Благоевград Дотук се стигна, откакто предходният кмет Атанас Камбитов подаде сигнал до ОИК при започване на декември  Отхвърлиха ветото на президента върху закона за Министерство на вътрешните работи Отхвърлиха ветото на президента върху закона за Министерство на вътрешните работи Комисията по вътрешна сигурност наново утвърди оспорените от президента текстове  Без маски за спортуващите на закрито Без маски за спортуващите на закрито Обаче всички останали към тях би трябвало да са с персонални защитни средства  <p>В Турция: Служител ще управлява ограниченията против COVID-19&nbsp;&nbsp;</p> В Турция: Служител ще управлява ограниченията против COVID-19 в офиса Ако ще почивате в страната: С маски и на разстояние както в морето, по този начин и на плажа  <p>&bdquo;Здравей, дребосъче! Виж какво правиш&rdquo;</p> „ Здравей, дребосъче! Виж какво правиш ” Много от нас даже не се и замислят за всички способи, по които индивидът малтретира животните  Мълния умъртви 23 индивида в Индия Мълния умъртви 23 индивида в Индия Поне 10 души са били ранени по време на гръмотевични стихии и мощни дъждове в Източна Индия през днешния ден  <p>Отрицателни проби за COVID-19 на децата в детската градина в Стара Загора&nbsp;</p> Възпитател в детска градина в Стара Загора е с CОVID-19 Групата в градината е с наложена 14-дневна карантина  <p>Tesla прави най-некачествените коли в САЩ</p> Tesla прави най-некачествените коли в Съединени американски щати Нямат съперници по пробег и динамичност, само че моделите на Tesla са с най-вече регистрирани недостатъци от J.D. Power.  " Байер " ще заплати 11 милиарда поради Раундъп
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР