България, както и повечето страни от ЕС, е свободна, според

...
България, както и повечето страни от ЕС, е свободна, според
Коментари Харесай

„Фрийдъм хаус”: България е свободна страна, но медиите - не съвсем

България, както и множеството страни от Европейски Съюз, е свободна, съгласно оповестената годишна ранглиста на авторитетната неправителствена организация „ Фрийдъм хаус” – „ Свободата в света 2018”, оповестява БГНЕС.

„ Фрийдъм Хаус “: България е 75-а по независимост на словото

В категориите „ Политически права” и „ Граждански свободи” България получава оценка „ 2” от 7 вероятни при единица като най-висока допустима оценка, което я слага измежду свободните страни.

Същевременно, по независимост на медиите България е сложена в категорията „ отчасти свободни” страни.

NEW REPORT: #Democracy is in crisis around the world, with 2017 marking the 12th consecutive year of decline in global freedom.
How free is your country? https://t.co/9TdPEjsPYr #FreedomReport pic.twitter.com/8iHKcNezeZ
— Freedom House (@FreedomHouseDC) January 16, 2018
В отчета на „ Фрийдъм хаус” се показва, че през 2017 политическите права и цивилен свободи по света са се влошили до най-ниската си точка за повече от десетилетие.

Периодът се характеризира с добили самочувствие властнически управници, намиращи се под блокада демокрации и отдръпването на Съединени американски щати от водещата му роля в международната битка за човешка независимост.

„ Блумбърг “: Посткомунистически магнати заграбват медии, от които западняците се отдръпват

Според правозащитниците демокрацията е в рецесия.

Ценностите, които въплъщава – изключително правото да бъдат избирани водачи на свободни и почтени избори, свободата на медиите и върховенството на закона, са нападани са в оттегляне в международен мащаб.

А страни, които преди 10 години изглеждаха като многообещаваши – Турция и Унгария да вземем за пример, се плъзгат към властническо ръководство.

Sinoptik.bg

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР