България Как ни мамят при купуването на коли втора ръка

...
България Как ни мамят при купуването на коли втора ръка
Коментари Харесай

Как ни мамят при купуването на коли втора ръка

България Как ни мамят при пазаруването на коли втора употреба Първо офертата е атрактивна, след това цената е " надута " в пъти 17 октомври 2019, 11:06  Как ни мамят при пазаруването на коли втора употреба
Как ни мамят при пазаруването на коли втора употреба
 Степан Хиндлиян: Скандалът се преекспонира
Степан Хиндлиян: Скандалът се преекспонира
 Тръмп към Ердоган: Не бъди простак. Осмя
Тръмп към Ердоган: Не бъди простак. Осмя " смахнатата Нанси "
 Фандъкова и Манолова в пряк конфликт в ефир
Фандъкова и Манолова в пряк конфликт в ефир
 Приятелка на Андрей Монов: Жертвите можеше да са две
Приятелка на Андрей Монов: Жертвите можеше да са две
 Баща влезе в учебно заведение и преби съученичка на щерка си
Баща влезе в учебно заведение и преби съученичка на щерка си
 Къде ще е най-топло, прахов облак доближава
Къде ще е най-топло, прахов облак доближава
 Стефан Данаилов диша независимо
Стефан Данаилов диша независимо

ърговци примамват кандидат-купувачи на коли втора употреба с атрактивни предложения, след което "надуват " цените с пъти.

Пикът на лъжливите е сега, защото търговците регистрират най-сериозен спад в продажбите.

В автокъщите покупко-продажбите през последната година са намалели с сред 10 и 60%. А регистрациите на коли с пробег в КАТ са с 9% по-малко от началото на годината.

Затова и лъжливите търговци употребяват всевъзможни трикове, с цел да притеглят клиенти в автокъщите.

Бум на ремонтите на коли - ето повода

Кандидат-купувачът Борислав Златков също попада на една подправена публикация. Офертата била за автомобил, импорт от Германия, създаден през 2008 година, който коства 2660 лева

"Рядко попадаш на такава цена и толкоз добре изглеждащ автомобил. С съвсем с всички екстри е – дребен, 4x4, градски автомобил, което ме грабна”, описа Борислав Златков пред камерата на NOVA.

Решава да се обади и да се възползва от предлагането. Борислав още един път пита за цената. По телефона му споделят, че колата коства 5000 лева

"Цената беше 2600 лева, внезапно стана 5000. Той ми изясни, че цената в уеб страницата е за лизинг, което е неуместно. Никъде в обявата не оповестено, че става въпрос за лизингова скица ", разясни Борислав.

Търговецът се пробва да отклони вниманието от офертата и кани кандидат-купувача на автокъщата, където да се договорят за цената.

Няколко дни по-късно още веднъж се позвънява на същия търговец, само че от различен номер. И за друга публикация. Отново цената в офертата е много атрактивна.

Този път търговецът се пробва да измести интереса от съответната публикация и приканва да разгледаме другите коли на място.

Екипът на малкия екран търси търговеца на адреса, посочен в обявата. Там автокъща обаче няма.

А на адреса има коли, паркирали на тротоарите пред жилищни блокове. При позвъняване на оставения в офертата телефон, търговецът изяснява, че е отпътувал за 20 дни в чужбина, с цел да зарежда още коли.

Схемата с подправените разгласи е доста публикувана в сектора.

С тях измамниците целят да привлекат нови клиенти, откакто съберат задоволително информация за тях.

"Сами разбирате, че когато вие пътувате 50-100 км до някъде или повече – ставате евентуален клиент, даже и да няма това, което търсите, ще се опитат да ви продадат нещо друго, с цел да не се приберете с празни ръце”, разясни Пейо Майорски от Асоциацията за отбрана на потребителите.

Така търговците бързо разчистват коли, които застояват с месеци по паркингите и са сложни за продажби, разкрива търговецът на коли втора употреба Момчил Момчилов.

Често ли поставят остарели елементи на колите за нови

Фалшивите разгласи обаче са сложни за различаване, споделя Тодор Желев от Съюза на българските автомобилисти. Защото разликите в цените на един и същи автомобил на пазара са огромни.

След следствието от Комисията за отбрана на потребителите започнаха инспекция на лъжливия търговец. Според контролния орган в този случай продавачът видно ползва нелоялна комерсиална процедура. Ако това се потвърди, санкцията е до 30 хиляди лв..

В Лондон продават коли като кафе и шоколад


 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: автомобили
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР