България Жената на Васил Божков остава в ареста Елена Динева

...
България Жената на Васил Божков остава в ареста Елена Динева
Коментари Харесай

Жената на Васил Божков остава в ареста

България Жената на Васил Божков остава в ареста Елена Динева се намира в ареста от 27 февруари 16 април 2020, 16:47  Жената на Васил Божков остава в ареста Източник: БГНЕС
ената на Васил Божков - Елена Динева остава в ареста, това реши Апелативният профилиран углавен съд.

Съдебният състав удостовери определението на по-долната инстанция, с което е отхвърлена молбата на Динева за смяна на мярката ѝ за неотклонение от "задържане под стража " в по-лека. Според правосъдния състав, в случай че е на независимост, Динева може да повлияе на очевидци и даже да укрие доказателства.

В края на април Апелативният профилиран углавен съд върна в ареста брачната половинка на Васил Божков - Елена Динева.

Седмица преди този момент Динева бе пусната на независимост против рекордната парична гаранция от 1,5 млн. лв..

Елена Динева е упрекната за присъединяване в ръководената от Божков проведена незаконна група.

На 29 и 30 януари бе изработен обиск в дома на Динева, при който бяха открити движимости, притежаващи белезите на културни полезности, чийто генезис занапред ще се обяснява. На 7 февруари бе повдигнато обвиняването на Елена Динева и тя бе задържана за 72 часа.

Елена Динева е следващият непосредствен до Божков човек, който се притегля към наказателна отговорност. Същата мярка беше избрана и на съдружника на предприемача Александър Тумпаров, който също е обвинен за присъединяване в проведена незаконна група. Той също като Божков беше разгласен за национално и европейско търсене, само че беше задържан в болница, където се лекуваше, само че беше освободен също против гаранция от 1.5 млн. лв..

Покрай Божков обвинявания получиха и някогашният началник на комисията по хазарта Огнемир Митев, както и неотдавна замененият ѝ шеф Александър Георгиев.

Обвинение получи и синът на Божков - Антон. Обвинението бе за пране на пари по предписание на незаконна група, за чийто началник е апетитен татко му

На 12 март Апелативният спецсъд удостовери наложената на Антон Божков мярка парична гаранция от 1 млн. лева от първоинстанционния съд. Определението е дефинитивно.

Божков и Попов са в Обединените арабски емирства, а прокуратурата желае от локалните управляващи двамата да бъдат екстрадирани в България.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР