България изтърва да бие Азербайджан (1:1) в минитурнира FIFA Series

...
България изтърва да бие Азербайджан (1:1) в минитурнира FIFA Series
Коментари Харесай

България изтърва Азербайджан

България изтърва да бие Азербайджан (1:1) в минитурнира " FIFA Series " в Баку. " Лъвовете " на Илиан Илиев изиграха постоянен дуел и късен гол ги лиши от втори следващ триумф.
На ст. " Тофик Бахрамов " Филип Кръстев (59) откри с хубав удар по диагонала. Офанзивният техничар записа дебютно попадение с националната фланелка. Резервният таран Муса Гурбанлъ (87) обаче изравни от близко, откакто Джейхун Нуриев се разноски сред отбраната ни и го откри на празна врата.
Преди това Кирил Десподов опита да повтори красивия си гол от мача с Танзания (1:0) с нов майсторски директен свободен удар, само че азерският вратар Шахрудин Махамадалийев отрази удара му. Домакините също имаха шансове, като вратарите Иван Дюлгеров и Светослав Вуцов избавиха удари на Турал Байрамов и Еду Паскуал. В средата на втората част Десподов можеше да завърши интригата, само че ударът му мина на сантиметри от гредата.
Така Илиан Илиев влезе в серия от 4 следващи мача без проваляне. Това се случва за първи път на български треньор от 5 години. Последно Петър Хубчев направи четири следващи равенства 1:1 сред ноември 2018 година и март 2019 година
Илиев застана отпред на тима през ноември. В първите два мача реализира влиятелни равенства 2:2 с Унгария в София и против Сърбия в Лесковац. И в двата мача нашите позволиха изравнявания в заключителните минути. В петък спечелихме против Танзания с 1:0 и записахме първи триумф след 492 дни.
" Имаме още запаси. Трябва ни повече самочувствие при изнасянето на топката. Това са нещата, които да поправяме, както и играта в отбрана. Малко се уморихме ", означи Илиев.
" Закономерно тъждество. Не губим и имахме шансове да отбележим повече голове. Жалко, че най-после изравниха. Ще работим и ще се влагаме повече в мачовете ", сподели капитанът Десподов.
" Азербайджан беше по-свеж и се виждаше по метода, по който играеха с топката. Допуснахме повече неточности и прибързвахме ", призна голмайсторът Кръстев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР