България изпълнява всички критерии и незабавно трябва да влезе в

...
България изпълнява всички критерии и незабавно трябва да влезе в
Коментари Харесай

Манфред Вебер отиде с Борисов в Резово и обяви: България трябва веднага да влезе в Шенген

България извършва всички критерии и неотложно би трябвало да влезе в Шенген, тъй като се оправя по-добре в опазването на границите, даже от други страни от Европейски Съюз. Това разяснява ръководителят на групата на ЕНП в Европарламента Манфред Вебер, който дружно с премиера Бойко Борисов и транспортния министър Ивайло Московски инспектира границата ни с Турция при устието на река Резовска, оповестява " Монитор ".

Освен Борисов на място са и вицепремиерът Валери Симеонов, вътрешният министър Валентин Радев, които придружавали Вебер при обиколката му.

„ Вършите добра работа за целия Европейски Съюз “, сподели Вебер и благодари на чиновниците от гранична полиция и армията за опазването на външната граница. Той напомни огромната миграционна рецесия през 2015-16-17 година и страховете на европейците, че миграционният поток не се управлява. Сега обаче България потвърди, че може да реализира граничния надзор и да спре миграцията, сподели Вебер и посочи, че това ще е главното обръщение, което ще прати към страните от Европейски Съюз, които към момента са скептични като Германия, Франция и Холандия.

„ България прави доста добра работа в отбрана на границата и в отбрана на целия Европейски Съюз “, сподели Вебер. Той похвали и премиера Борисов за лиерските му качества и положителното му съдействие с турския министър председател Реджеп Ердоган. „ Можем да кажем на целия Европейски Съюз, че България е модел за запазване на границата за останалите страни “, сподели Вебер и даде образец с проблемите в прилежаща Гърция. По думите му главната цел на оградата по границата е да насочва потока към ГКПП-та. Вебер акцентира, че България неотложно би трябвало да бъде призната в Шенген и предлага на всеки, който е съперник на това, да пристигна в България да види какво е направила страната.

Той даже изясни, че идната му отмора ще е в Бургас и района.

На собствен ред министър председателят Бойко Борисов напомни, че преди време Вебер е бил един от критиците на България. Той изясни, че България без доста звук е построила оградата си, купила кораби, повишила квалификацията на своите моряци, направила нужното за закупуване на техника, в това число фургони, униформи, облекла. По думите му всяка вечер гранична полиция и войска задържат мигранти.

Според Борисов България е образец за поддържане на добросъседски връзки и напомни какъв брой мъчно е провел срещата сред Европейски Съюз и Турция тази година. " Но когато и съглашението с Турция работи, резултатът и резултатът са забележими ", сподели Борисов и добави:

" Действително сега България е модел, който в случай че Гърция, Испания и Италия приложат, ще могат да пазят границата си ".







Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР