България изпълни своя дълг да подкрепи европейската перспектива на Република

...
България изпълни своя дълг да подкрепи европейската перспектива на Република
Коментари Харесай

Борисов към еврокомисаря Вархеи: България изпълни своя дълг да подкрепи европейската перспектива на Северна Македония и сега е време нашите съседи да изпълнят своите ангажименти

България извърши своя дълг да поддържа европейската вероятност на Република Северна Македония и в този момент е време нашите съседи да изпълнят своите задължения за конституционно гарантиране правата на жителите на Северна Македония с българско съзнание. Това заявих през днешния ден по време на срещата си с еврокомисаря по разширението Оливер Вархеи, написа водачът на ГЕРБ Бойко Борисов във фейсбук.

Остро сложих на вниманието на комисаря и неприятния случай с недопускането на територията на Северна Македония на българския евродепутат Андрей Ковачев на 6 май. Подчертах, че сходно държание на управляващите в Северна Македония е в несъгласие с Договора за добросъседство сред двете страни, както и неотговаря на европейските полезности за независимост на придвижването. Благодарих на комисаря за реакцията на европейските институции по проблема.

По време на диалога срещнах комисар Вархеи с напъните на ГЕРБ за образуването на устойчиво постоянно държавно управление. Трябва да бъде комплициран завършек на политическото безвремие в България и ние от ГЕРБ-СДС сме твърдо решени да предложим специалисти, които да могат да изведат България от рецесиите.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР