България излиза на голямо шествие в подкрепа на суверенна Украйна!

...
България излиза на голямо шествие в подкрепа на суверенна Украйна!
Коментари Харесай

Шествие в подкрепа на суверенна Украйна - 24 март, пл. „Независимост“

България излиза на огромно шествие в поддръжка на суверенна Украйна! Само на няколкостотин километра от нас един народ се бие за своята независимост и за бъдещето на Европа с цената на големи почтени жертви и опустошения. Този народ съумя да изненада целия свят с достолепието, смелостта и издръжливостта си.

Шествието, проведено в обществените мрежи ще бъде на 24 март от 18.30 ч. на пл. „ Независимост “.

Същевременно България е в плен на все по-силната хватка на съветската пропагандна война против страната ни. Руската посланичка си разреши да приказва от името на българския народ. Следим надигащия се краен шовинизъм в Русия и разбираме какво значи той за България, в случай че не пожелаеме една съответна и навременна позиция в поддръжка на Украйна от държавното управление ни. Не можем да позволим маргинални проруски партии да диктуват най-важните решения за бъдещето на България. Не бива да оставим гласовете ни да бъдат заглушени, декларират протестиращите във фейсбук.

Време е да се заявим, че сме тук, че сме в Европейски Съюз и НАТО, че сме създали към този момент цивилизационния си избор и заставаме зад него. Нека и ние да излезем, да създадем един ослепителен, въпреки и алегоричен жест към народа на Украйна. Заедно с Украйна!, приканват протестиращите.

Площад Незавимост, 18:30 ч, четвъртък, 24 март - тъкмо 1 месец от началото на войната!

Включете се, поканете другари и семейство, нарисувайте плакати, вземете флагове - украински, български, на Европейски Съюз, а и музикални принадлежности, с цел да ни видят и чуят! Събитието е спокойно и участниците ще съблюдаваме законите на Република България, декларират още уредниците на митинга.

Асоциацията на европейските публицисти - България поддържа мирното шествие за Украйна, което ще се състои в София. Подобни събития ще се състоят и в Бургас в сряда и във Варна в събота. Вече месец продължава тази безумна война на Владимир Путин против самостоятелна и суверенна Украйна. Война, в която бяха убити хиляди, в това число стотици деца. Война, в която прелестни градове бяха сринати със земята, а милиони бяха принудени да изоставен домовете си.

Тази война стана допустима само поради неистини. Лъже се за всичко, даже за това, че това, че такава война няма. В самата Русия бе признато законодателство, въвеждащо военна цензура, което планува до 15 години затвор, за всеки дръзнал да каже истината за войната. Антивоенните митинги са разпръсквани неотложно, а участниците задържани, а самостоятелните медии са закривани, декларират от АЕЖ.

Посегателствата над свободата на словото не са нищо ново за режима на Владимир Путин. Но след началото на кървавата военна инвазия в Украйна, която Кремъл назовава „ специфична военна интервенция “, примката към сериозните публицисти и жители се стегна до обстановка, в която казването на истината на процедура е криминализирано. За това свидетелстват арестите на десетки хиляди съветски жители и закриването на някои от последните самостоятелни съветски медии като „ Ехото на Москва “ и телевизия „ Дождь “. Легендарният вестник „ Новая Газета “, чийто основен редактор Дмитрий Муратов получи на Нобеловата премия за мир през 2021 година, взе решение да продължи работа макар фактическата възбрана да предава действителността такава, каквато е. Дмитрий Муратов съобщи, че ще даде нобеловата си премия за бежанците от Украйна.

И все пак, истината намира метод да си пробие път, даже на най-неочаквани места. Нека си спомним за Марина Овсянникова, журналистката от съветския Първи канал - едно от основните остриета на Кремълската агитация, дръзнала да се появи в ефира на централните вечерни вести на държавната телевизия с афиш „ No war. Спрете войната. Не вярвайте на пропагандата. Тук ви лъжат. Russians against war “.

Постъпката на Овсянникова, а и на хиляди руснаци, намиращи истински способи да изразят позицията си против войната, демонстрира, че във времена на повсеместен мрак, е доста значимо да сме дейни и да се противопоставяме на злото. Именно по тази причина ви призоваваме да се включите в шествието и да покажете, че българите поддържат мира и украинския народ в справедливата му битка против незаконната експанзия на Владимир Путин, декларират още от Асоциацията на европейските публицисти. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР