България излезе от всички черни списъци и вече е най-добрата

...
България излезе от всички черни списъци и вече е най-добрата
Коментари Харесай

От първенци в източването на карти станахме най-добри борци с измамите, обяви Борисов

България излезе от всички черни описи и към този момент е най-хубавата в битката с измамите. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов при откриването на софтуерния фестивал " Уебит ".

Борисов означи, че по времето, когато е бил основен секретар на Министерство на вътрешните работи (между 2001 и 2005 г.), българите са били на второ място в света по източване на кредитни карти. " Сиреч, доста преди да се заприказва в света за киберзащита, българските деструктивни хакери пробиваха всички защитни системи и подложиха на риск кредитните карти. И единствено за няколко години България излезе от всички черни описи и стана най-хубавата в битката против измамите с кредитни карти ", сподели министър председателят, представен от " Фокус ".

" Скъпи мои младежи, в случай че същите тези тогава млади престъпни нарушители не се бяха вкарали при нас в тая неверна посока и бяха като своите връстници в Съединени американски щати, в " Google ", във " Facebook ", в този момент щяха да са доста богати хора и нямаше да лежат в пандизите. Българинът е с доста изключително мислене и по тази причина е толкоз новаторски ", сподели министър председателят.

Кметът на София Йорданка Фандъкова акцентира върху цифровото обучение и желанието на общината да трансформира София в " интелигентен " град. " Столичната община влага в нововъведения и залага на осведомителните технологии в новите планове. Второто значимо е устойчивото финансиране на предприемачески планове, свързани с нововъведенията и зелените устойчиви политики. Нужно е да работим и за еднакъв достъп на всички до цифровите технологии ", сподели тя.

Министърът на европредседателството Лиляна Павлова пък посочи, че българското председателство на Съвета на Европейски Съюз е направило всичко належащо за това цифрова Европа да не бъде догонваща, а изпреварваща. " Дадохме основа да бъдем конкурентоспособни в цифровата сфера и да може бизнесът да оперира в нея. Работихме интензивно в нелеки диспути, с цел да приемем законодателство за отбрана на персоналните данни, на свободното придвижване на данните. И имам вяра, че успяхме, тъй като работихме дружно за цифрова, единна и мощна Европа ", сподели тя.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР