България изигра много силен мач срещу сребърните медалисти от Световното

...
България изигра много силен мач срещу сребърните медалисти от Световното
Коментари Харесай

Волейболистите дадоха отпор на световните номер 2 в Лигата на нациите

България изигра доста мощен мач против сребърните медалисти от Световното състезание – Полша, само че отстъпи с 2:3 гейма (27-25, 19-25, 25-22, 22-25, 11-5) в третата си среща от Група 2 на шампионата Лига на нациите. Първият шампионат се организира в Нагоя, Япония.

Така „ лъвовете “ към този момент са с една победа и две загуби, които пристигнаха след тайбрек. Във краткотрайното класиране сме на четвърта позиция с 5 точки, колкото има и Бразилия. Лидер е Полша със 7.

Срещу поляците българските волейболисти изиграха равносилен мач на високо равнище, който стартира доста решително за отбора ни, а само в четвъртия гейм допуснахме съществено разпределяне в редиците ни. Избраниците на Пламен Константинов демонстрираха доста усъвършенстване в играта си в офанзива и при посрещане в съпоставяне с предходните дуели. Голямата ни уязвимост обаче бе играта на начален удар, която се оказа и решаваща.

 Снимка: VNL

Пламен Константинов заложи на стартова шестица в лицето на Николай Колев, Алекс Николов, Димитър Димитров, Георги Сеганов (капитан), Мартин Атанасов и Алекс Грозданов, а в хода на дуела даде късмет на повече играчи да се изяват. Голямата звезда на Полша – Камил Семенюк, не стартира измежду титулярите.

Двубоят стартира оспорвано, като вървеше с минимална разлика до самия край. Грешка при точкуването в края можеше да ни отнеме преимуществото, само че след сигнал и обсъджане бе поправено. Това се случи на два пъти в дуела. Атанасов и Димитров осъществиха по 6 точки в началните минути, а чудесно усещане направи играта ни на посрещане в първия гейм.

Във втория отчетливо стартира да се вижда слабостта на нашия сервис. Двубоят вървеше при тъждество доникъде на частта, а поляците съумяха да се откъснат с няколко точки, най-вече поради наши самостоятелни неточности. Константинов направи промени в състава и пусна в игра Аспарухов на мястото на Николов. Българският селекционер предизвести играчите да не разрешават на противника да прави серии, и да прояват повече толерантност в разиграванията. Константинов уточни още, че в тези моменти не слагаме противника задоволително напрегнат. Полша изравни в геймовете след 19-25.

 Снимка: VNL

Точка за точка вървеше борбата и доникъде на третата част, в която също се проявихме с положителни моменти на обсада. И тук имаше брак в началния удар и в двете направления, а във втората половина на интервала успяхме да се откъснем с няколко точки, които съхранихме до края, с цел да затворим при 25:22.

С три точки разлика пък Полша взе четвъртия гейм, с цел да изравни и прати мача в тайбрека. Изключително кошмарно започва тази част за нашите, които демонстрираха голяма разконцентрираност и разрешиха на противника да поведе с 1-9. Селекционерът на сребърните международни медалисти Никола Гърбич направи промени в състава си, което оказа и решаваща роля за обрата им в мача като цяло. Въпреки удобната разлика за поляците от към 7-8 точки, „ трикольорите “ демонстрираха голям хъс и темперамент, и се бориха мъжки за оставащите точки. Това също оказа въздействие върху представянето им, те върнаха интригата и понижиха до 22-25.

 Снимка: VNL

Тайбрекът започва равностойно, само че след поредица от неточности на наш сервис (общо 6 в тази част), позволихме противника да дръпне и задържи преднината си до крайното 11-15.

С най-вече точки за българския отбор приключи Мартин Атанасов – 15. Димитров и Николов отново се отличиха за времето, което играха, този път с 11 и 10 точки. Аспарух Аспарухов добре се включи в нападението от аварийна скамейка, като осъществя 8 точки от офанзива.
Най-резултатен в среката бе Артур Шалпук от Полша с 19 точки.

В последния мач в Нагоя играем против домакина Япония. Срещата е в събота от 13:10 ч.

Етикети: БългарияволейболЛига на нациитеНагояПолша
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР