България изглежда удобно застинала в собственото си блато, без никакви

...
България изглежда удобно застинала в собственото си блато, без никакви
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Не съм оптимист, че политиците ще успеят да съставят правителство след изборите

България наподобява комфортно застинала в личното си тресавище, без никакви упоритости, без проект, без фантазии, посока и консенсус. Четвърта година все едно и също, с никаква вяра нещо да се промени към положително предвид на тежката политическа и освен политическа рецесия. Това сподели в студиото на Euronews Primetime президентът на България в интервала 2012-2017 година Росен Плевнелиев.
Честно да ви кажа не чакам тези избори да трансформират нещо, а и последните изследвания от социологическите организации демонстрират това – още от същото. Много е значимо хората да излязат и да гласоподават. Моля ви, гласувайте, без значение за кого, просто покажете, че нашата народна власт е жива. Тя се базира на това, че жителите имат позиция.
„ Аз съм положителен човек, само че съм и реалист. Като положителен човек доста бих се радвал да има държавно управление. Като реалист виждам какъв брой мъчно ще бъде. Дори последните послания на двата съществени политически блока, чиито цели се припокриват на 95%, както и решения за тях, само че разнообразни полезности, не ме вършат оптимист, че ще бъде открита някаква форма на единодушие и съдействие, което да прелее в държавно управление, зад което да застанат тези две политически сили “, означи още Росен Плевнелиев.

По думите му той на драго сърце би приел ролята на посредник сред политическите сили в опитите за постигане до решение за излизане от заплетената политическа обстановка в страната ни.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР