България иска да задълбочи традиционно доброто си сътрудничество с Германия

...
България иска да задълбочи традиционно доброто си сътрудничество с Германия
Коментари Харесай

България кани повече германски инвеститори да участват в образователните ни програми

България желае да задълбочи обичайно положителното си съдействие с Германия в областта на образованието, науката и нововъведенията .

Това стана ясно от думите на премиера акад. Николай Денков , който през днешния ден се срещна с посланика на Федерална република Германия Ирене Планк . По време на срещата бяха изтъкнати редица положителни образци за ползотворно взаимоотношение на немските вложители със междинни и висши учебни заведения в България.

По думите на акад. Денков е доста значимо да бъдат основани повече стратегии , които способстват за това в страната ни да има качествено обучение и квалифицирани експерти за бизнеса .

Посланик Ирене Планк приветства дейното взаимоотношение освен в образованието и науката , само че и в областта на сигурността и защитата . Германската страна изрази предпочитание да бъде упълномощен също военно аташе в състава на посолството в София .

От своя страна българският министър председател посочи желанието на страната ни вложенията в областта на защитата още следващата година да доближат 2% от Брутния вътрешен артикул /БВП/, каквато е поставената от НАТО цел . Правителството има намерение да развива военно-промишления комплекс , тъй че той да взе участие в общия стопански напредък на Европейския съюз.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР