България иска да участва в процеса на промяна на конституцията

...
България иска да участва в процеса на промяна на конституцията
Коментари Харесай

България иска да участва в процеса по промяна на конституцията на РСМ

България желае да взе участие в процеса на смяна на конституцията на Северна Македония, разяснява пред публицисти външният ни министър Николай Милков, предават от Българска национална телевизия.

“В Северна Македония към този момент се дискутират разновидности на бъдещите текстове за смяна на конституцията на страната и България желае да е част от този развой, с цел да може той да върви безпрепятствено ", сподели той.

Служебният министър на външните работи е в Брюксел, където взе участие в срещата на външните министри на страните от НАТО.

Милков е разговарял през вчерашния ден с македонския външен министър Буяр Османи и се надява Северна Македония да откликне на желанието на страната ни да взе участие в процеса на смяна на конституцията.

Външният министър посочи, че предстоят нови контакти в усилието да се смъкна напрежението, само че без да бъдат ощетени и правата на българите в Северна Македония. Според Милков България протяга ръка, за може разговорът да продължи и се надява да има благосклонност и от страна на Скопие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР