България има висока степен на готовност за присъединяване към Еврозоната,

...
България има висока степен на готовност за присъединяване към Еврозоната,
Коментари Харесай

Димитър Радев: България има висока степен на готовност за присъединяване към Еврозоната

България има висока степен на подготвеност за присъединение към Еврозоната, а изгодите от приемането на еврото, ще са доста повече от разноските и рисковете, уточни шефът на Българска народна банка Димитър Радев по време на чуване в Народното събрание. Радев посочи, че има редица разбори, както на Българска народна банка, по този начин и на други институции, които дават позитивна оценка за присъединявато на страната към Еврозоната. Това от своя страна непосредствено ще усъвършенства кредитния рейтинг на България и ще разреши изтегляне на държавен дълг при по-добри условия.

Въпросът за присъединението на България към Еврозоната е на първо място политически, а не експертен, съобщи шефът на Българска народна банка Димитър Радев в Народното събрание.

Радев уточни, че до момента са правени редица разбори за резултата от приемането на еврото у нас и те сочат, че изгодите от участието са доста повече от рисковете и разноските, а българската стопанска система има висока степен на подготвеност. Липсата на постоянно държавно управление и явен политически ангажимент обаче са съществени спънки по пътя към Еврозоната.

Радев добави, че влизането в еврозоната ще обезпечи по-добър кредитен рейтинг на страната, само че всяко закъснение на процеса ще утежнява този индикатор.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР