България има вече двама медалисти от световното първенство по бокс

...
България има вече двама медалисти от световното първенство по бокс
Коментари Харесай

Янко Илиев осигури втори медал на България от световното първенство по бокс за юноши и девойки

България има към този момент двама медалисти от международното състезание по бокс за юноши и девойки. Янко Илиев се изстреля към полуфиналите на шампионата на планетата, откакто реализира нова безапелационна победа на кръга в арменската столица Ереван.

В категория до 52 кг младият гений не остави късмет на Собан Рехман (Пакистан). Илиев се поздрави с безапелационен триумф с 5:0 съдийски гласа (30:26, 29:28, 29:27, 29:28, 30:26), като доминираше от самото начало на срещата. Под наставленията на олимпийските ни първенци Петър Лесов и Стойка Кръстева националът показва съществено предимство и изцяло справедливо продължава към полуфиналите, гарантирайки си най-малко бронзово отличие.

За място на финала в петък, 1 декември, Илиев ще се изправи против представителя на домакините Арен Харатян. Така той стана вторият българин с орден от шампионата, откакто на полуфинал в петък ще боксира и (50 кг).

До края на днешния ден има още един наш национал, който ще се качи на кръга. При най-тежките (+80 кг) Роселин Бачевски ще закрие програмата против Хемант Сангван (Индия). Двубоят е 13-ти в листата и се чака да се организира към 14:10 часа.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР