България има важна роля не само в подкрепа на Европол,

...
България има важна роля не само в подкрепа на Европол,
Коментари Харесай

Шефът на Европол похвали българската полиция

България има значима роля освен в поддръжка на Европол, само че и на всички институции на Европейски Съюз в битката с заплахите на днешния свят. Господин Цветанов загатна някои интервенции, има още доста, и това се дължи на професионализма на българските правоприлагащи органи . Европол постоянно ще бъде в поддръжка тук в България.

Това съобщи изпълнителния шеф на Агенцията на Европейския съюз за съдействие в региона на правоприлагането (Европол) Роб Уейнрайт по време на среща с външния министър Екатерина Захариева и ръководителя на Праламентарната комисия по вътрешна сигурност и публичен ред в 44-то Народно заседание Цветан Цветанов, оповестиха от външното ни министерство.

Захариева връчи " Златна лаврова клонка " на Роб Уейнрайт . Най-високото отличие на Министерството на външните работи на Република България му бе връчено за неговата поддръжка за българските правоохранителни органи и за издигането на престижа на България като значим фактор в битката с проведената престъпност и тероризма.

" Това не е първото отличие, което получавате от българската страна. Вашите заслуги и помощ към правоохранителните ни органи са огромни. Благодаря ви за поддръжката и съм уверена, че нашето съдействие ще продължи и в бъдеще ", съобщи Захариева пред Роб Уейнрайт.

От свое име Цветанов благодари за отличното съдействие с изпълнителния шеф на Европол и добави, че под негово управление организацията се е отворила към всички страни членки и към трети страни в битката с проведената престъпност и тероризма.

" Има много основни интервенции, които сме организирали с Европол - разбиването на печатницата в Долно Сахране за подправени евро, които бяха популяризирани в 24 страни, интервенция Феникс със арестувани 1,2 т дрога, интервенцията с Италия против източване на кредитни карти. Той взе участие персонално и в работата след терористичната офанзива в Бургас ", акцентира Цветан Цветанов.

" Привилегия за мен беше да повеждам Европол в последните 9 години. България има значима роля освен в поддръжка на организацията, само че и на всички институции на Европейски Съюз в битката с заплахите на днешния свят. Господин Цветанов загатна някои интервенции, има още доста, и това се дължи на професионализма на българските правоприлагащи органи. Европол постоянно ще бъде в поддръжка тук в България. От името на моята работа и нейните чиновници одобрявам тази чест и премия през днешния ден ", сподели Роб Уейнрайт при връчването на най-високото отличие на Министерство на външните работи.

Роб Уейнрайт е определен за шеф на Европол през 2009 година и избран отново за втори мандат през 2012 година Уейнрайт е притежател и на почетното отличие на Министерството на вътрешните работи " ЗА ДОБЛЕСТ И ЗАСЛУГА " - I степен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР