България има уникалния шанс да бъде победител с европейската награда

...
България има уникалния шанс да бъде победител с европейската награда
Коментари Харесай

Състезаваме се за наградата Натура 2000 със вековните ни гори

България има неповторимия късмет да бъде победител с европейската премия " Натура 2000 " със старите си гори. Страната ни се подрежда на едно от първите места в Европа по площи на остарели гори, оповестяват от Изпълнителната организация по горите към МЗХГ.

Благодарение на взаимните старания на страната и неправителствените организации 109 000 хектара от местообитанията в зоните по " Натура 2000 " в държавните горски територии се опазват като гори с висока природозащитна стойност.

С продължаващия развой на горска сертификация в страната площта на тези гори продължава да нараства и в общински и частни горски територии. По този метод България е една от първите страни, която извършва своите отговорности и дава отговор на европейските наставления за запазване на предпазените зони.

За този триумф страната ни е номинирана от Европейска комисия за европейската премия " Натура 2000 ". В момента класирането ни извежда на второто място и имаме съществени шансове да спечелим това отличие. Нека подкрепим вековните гори и с това още един път да потвърдим отговорността си към опазването на българската гора и природа, се приканва в известието.

Публичното гласоподаване е на следния уеб адрес:. Гласът се регистрира, откакто се удостовери известието в електронната поща.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР