България има своя първи медалист от световното първенство по бокс

...
България има своя първи медалист от световното първенство по бокс
Коментари Харесай

Ангел Димитров осигури на България първи медал от световното по бокс за юноши в Армения

България има своя първи медалист от международното състезание по бокс за юноши и девойки в арменската столица Ереван, откакто Ангел Димитров се класира за полуфиналите в категория до 50 кг и по този начин си обезпечи най-малко бронзово отличие от шампионата.

Под наставленията на олимпийските първенци Петър Лесов и Стойка Кръстева българският национал надви над мощния представител на Таджикистан Билолджон Иксанов след здрава борба, в която нашето момче сподели доста умения и качества.

Димитров прати противника си в нокдаун още в първия рунд, след което доста хитро контрираше всеки опит за поврат на Иксанов и в последна сметка стигна до подобаващ триумф с 5:0 (29:28, 30:26, 30:27, 30:27, 30:27) съдийски гласа.

За място на финала при 50-килограмовите Ангел ще срещне узбека Хусан Кокхоров, а конфликтът посред им ще се организира на 1 декември (петък).

В четвъртък ни чакат още два мача с българско присъединяване, като медалите ще нападат Янко Илиев (52 кг) и Роселин Бачевски (+80 кг). На 1/4-финалите Илиев ще се изправи против Собан Рехман (Пакистан), до момента в който Бачевски ще срещне Хемант Сангван (Индия).



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР