България има шанс да се отлепи от застоя на последните

...
България има шанс да се отлепи от застоя на последните
Коментари Харесай

Андрей Цеков: Хората заслужават достойни доходи, можем да направим качествен икономически скок

България има късмет да се отлепи от застоя на последните години и да направи стопански скок в развиването си. 30 години мечтаем да имаме стандарта и приходите на Запада, само че не можем да приключим с прехода. Защо? Защото години наред ни се обясняваше, че пари в страната няма, че сме дребна страна, а политици от разнообразни цветове ни популяризираха в чужбина като евтина работна ръка, споделя районният министър от кабинета „ Денков “ Андрей Цеков, който е лидер на листата на ПП-ДБ в Благоевград.

Правителствата с присъединяване на „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ демонстрираха, че можем да се развиваме като естествена европейска страна. Бюджетите на Асен Василев не разрешиха да се натрупат остатъци от милиарди левове, които в края на всяка година да се раздават на шепа компании, близки до ръководещите. Наложи се нов модел – парите в страната да отиват при хората. Защото се оказа, че пари в страната има и постоянно е имало. Направиха се първите крачки да се вдигнат пенсиите, а не хората да се държат в постоянна бедност и за Коледа и Великден да им се подмятат унизително по 50 лв.. Средната пенсия с идването на ГЕРБ на власт през 2009 година е била 288 лева До 2020 година се е „ качила “ с цели 94 лв. до 382 лв. – за 10 години дори няма по 10 лв. нарастване на година.

„ С ръководство с мисъл за добруването на хората, стандартите могат относително бързо да се променят. По време на двата кабинета на ПП-ДБ показахме по какъв начин това може да се случи. Така през 2023 година междинната пенсия стана 788 лева Тоест, нараснала се е повече от двойно - с 406 лева, а през 2024 година се чака да нарасне с още 95 лева до 883 лева “, изяснява Андрей Цеков. Водачът на листата на ПП-ДБ в Благоевградско добавя, че с редната работна заплата през 2009 година, тъкмо след приемането ни в Европейски Съюз, е била 623 лева За 11 година до 2020 година тя нараства със 767 лева до 1390 лева А след това, единствено за три години - от 2021 година до в този момент, се усилва с още 733 лв. до 2123 лева Ръстът за 3 години е що се касае за предходните 11 година

„ Това е политика на развиване, на растеж на приходите и покупателната дарба на хората, на по-добър стандарт на живот за всички български жители. Икономическото развиване на страната ни може да продължи. Проучванията демонстрират, че това е желанието на 80% от българските жители “, добавя Андрей Цеков. И незабавно прецизира, че с цел да се случи това, жителите следва да излязат всеобщо да гласоподават – с цел да не разрешат следения и платен избор на статуквото още веднъж да увисне на вратовете ни като воденичен камък.

Предлагат ни се 2 модела – първият е прикрит зад логото „ постоянна страна “, а вторият е за естествена европейска страна.. Стабилна България при ГЕРБ значи – ниски приходи, постоянна бедност и съсипия “, споделя някогашният районен министър.

Визията на ПП-ДБ е за възходящо развиване - да имаме скоростни пътища сред градовете и селата, по които да пътуваме безвредно и бързо, само че и с огромна капиталова стратегия да създадем градовете и селата красиви и приятни за живеене – с естествени улици, осветени през нощта, с тротоари и пейки, детски площадки, паркове, лечебни заведения, учебни заведения. Въведохме безвъзмездни детски градини, безвъзмездни учебници за учениците, повече безвъзмездни медикаменти.

Андрей Цеков напомня, че с цел да се усъвършенства средата на живот на хората, през Министерство на регионалното развитие единствено за 10 месеца беше обезпечено невиждано финансиране на над 1042 плана на 250 общини на обща стойност 2,51 милиарда лева - за ВиК, пътища и улици, паркове, алеи, площади, междублокови пространства, спортна инфраструктура, общински здания и така нататък

„ Ако политиката на ПП-ДБ продължи, за 10 година могат да се насочат 18 милиарда лева национални и европейски средства към общините – представяте ли си тогава за какъв първокласен скок в развиването на страната можем да приказваме! “, изяснява лидерът на листата на ПП-ДБ в Благоевград.

За съпоставяне - за целия кабинет „ Борисов 3 “ (2017 – 2021 г.) за 48 месеца са подписани единствено 266 съглашения за общински планове на 110 общини на обща стойност едвам 153 млн. лева Това са по 38 млн. лева на година за цяла България.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР