България има шанс да получи еврофинансиране в размер на 12

...
България има шанс да получи еврофинансиране в размер на 12
Коментари Харесай

Дончев: Има възможност още през 2020 г. да получим 692 млн. европари

България има късмет да получи еврофинансиране в размер на 12 милиарда 845 млн. евро, като 9 милиарда евро ще е безплатно финансиране. По огромната част от парите би трябвало да се употребяват до 2024 година, само че, в случай че многогодишната финансова рамка бъде призната в границите на годината, още през 2020 година ще имаме достъп до 692 млн. Това сподели вицепремиерът Томислав Дончев по време на днешното държавно съвещание.

Това финансиране не е абсолютно, то би трябвало да се употребява за превъзмогване на икономическите последици от пандемията, само че то има и мощен новаторски уклон – към зелената договорка, рационализация на стопанските системи, високи технологии и промени, изясни той.
Борисов: След 15 юни да останат единствено обществените ограничения Да падне всичко, с изключение на ограниченията като "60/40 " и другите, сподели министър председателят
„ Целият пакет финансиране по многогодишната финансова рамка, който се разяснява за България, без новото финансиране, е в размер на 16 милиарда 717 милиона лв., което включва средства от кохезионната политика, директни заплащания, Фонда за обективен преход, който би трябвало да финансира политиките по декарбонизация, средства по Програмата за развиване на селските региони, миграция и сигурност. Новото предложение е в размер на 12 милиарда 845 милиона – това е предлагането, от което 9 милиарда 717 милиона е безплатно финансиране и опция за достъп до заеми за близо 3 милиарда 128 милиона “, разясни той.

Правителството си слага задача през юни и юли да се разработят механизми за грантовите схеми, с цел да може финансирането да бъде налично до есента.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР